Чи можуть викрасти заведений автомобіль, якщо чіп-ключ залишився у власника

Автомобільний експерт розповів чи можуть викрасти запущену машину без чіп-ключа в салоні.

Відкритий автомобіль із працюючим мотором – справжній подарунок для зловмисника. Як повідомив фахівець із протиугінного захисту, стороння людина зможе виїхати на ньому навіть, якщо безконтактний чіп-ключ залишився у кишені власника автомобіля.

З цієї причини експерт радить автомобілістам не уникати своїх транспортних засобів під час їх прогріву навіть за наявності чіп-ключа. За відсутності водія викрадач може без проблем проникнути до салону та спокійно виїхати на будь-яку відстань.

За словами фахівця, автовиробники не можуть застосовувати примусову зупинку силової установки на ходу з міркувань безпеки. В останніх моделях Mercedes-Benz для подібних випадків є система зупинки двигуна під час короткочасної стоянки на світлофорі, але підключити її можна тільки в офіційному автосалоні, тому більшість водіїв не користуються нею.

Запобігти можливості такого викрадення можна за допомогою іммобілайзерів, оснащених функцією додаткової ідентифікації водія за допомогою міток або спеціального секретного коду, що вводиться перед початком руху, резюмував експерт.

Джерело tarantas
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти