Назвали топ-5 простих порад з безпечного водіння для водіїв-початківців

Автомобільні експерти перерахували 5 простих порад щодо безпечного водіння для водіїв-новачків, повідомляє “Твоя МАШИНА”.

Безпечне водіння – це те, чому повинен навчитися кожен водій, особливо підлітки і автомобілісти-початківці, які тільки-но виїхали на дороги загального користування.

Якщо дотримуватись цих правил, то можна принести користь не тільки собі, а й усім учасникам дорожнього руху.

Отже, перша порада — треба уникати всіх факторів, що відволікають. Це означає, що під час руху, наприклад, краще не користуватися телефоном, а також слухати гучну музику в навушниках.

Друга порада – не ігнорувати дорожні знаки. Фахівці пояснили, що увага до дорожніх знаків допоможе дотримуватися встановленого швидкісного режиму, а також, наприклад, уникнути неправильного повороту або руху під «цеглу».

Третя порада — дотримуватись необхідної дистанції від інших транспортних засобів. Не потрібно наближатися надто близько до інших автомобілів, тому що в будь-який момент вони можуть різко загальмувати, а ви просто не встигнете зробити те саме.

Четверта порада — важливо знати погодні умови. Водіям-новачкам по можливості краще уникати водіння у темну пору доби або в погану погоду, для цього потрібен певний досвід.

П’ята порада – треба відпочивати перед тривалою дорогою. Дуже важливо стежити за своїм фізичним станом – покладатися на каву, жувальну гумку та інші, що «підбадьорюють штуки» краще не варто.

Джерело tarantas
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти