Техогляд не пройдете: що робити, якщо авто видає дивні звуки

Перед проходженням обов’язкового техогляду в 2023 році автовласникам потрібно самостійно оглянути свій транспортний засіб, зокрема, звернути увагу, чи не видає він дивні звуки.

Звучання справного двигуна не викликає роздратування й занепокоєння у власника авто, але як тільки звук починає змінюватися, то до нього варто прислухатися.

Якщо авто стукає, гримить чи обриває звук, то, імовірно, вузол або аргегат механізму працює несправно. Стукання свідчить про утворення люфту через природний знос, а дивний шум – про тертя деталей одна об одну або об щось стороннє.

Для встановлення точних причин і їхнього усунення все ж варто звертатися на СТО. Однак деякі звуки можуть попереджати про настільки серйозні проблеми, що не обійдеться без евакуатора.

Наприклад, дізнатися, що двигун уже сильно зносився, можна за звуком стуку низького тону, який виникає у нижній частині двигуна й посилюється після навантаження.

Водночас ритмічний і дзвінкий металевий звук середнього тону, який з’являється раптово в середній частині блоку циліндрів говорить про проблеми з шатунними підшипниками. Якщо стукіт посилюється після збільшення навантаження й супроводжується аварійним падінням тиску олії, то краще глушіть двигун і викликайте евакуатор, який довезе авто до СТО.

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти