Водіям розповіли, скільки часу необхідно гріти дизельний двигун взимку

Дизельні силові агрегати в силу особливості їхньої конструкції прогріваються довше, ніж бензинові мотори, нагадав автоексперт.
Взимку машини з дизельним мотором потрібно прогрівати на холостому ходу до того часу, поки в автомобілі не запрацює радіатор опалення, подаючи в салон тепле повітря.

Автомобільний експерт зазначив:
«Дизельний мотор вважається прогрітим на той час, як тільки починає працювати «пічка» — я завжди раджу визначати саме за цією ознакою. Мотори виходять на робочу температуру за 50–60 градусів. На деяких машинах при запуску обороти піднімаються на так званий режим прогрівання, а пізніше опускаються, наприклад, з 1100-1200 об/хв до 700-800 об/хв».

Дизельні двигуни через особливості своєї конструкції прогріваються довше, ніж бензинові мотори. При цьому всім власникам автомобілів з двигунами на солярці автомеханік радить встановлювати передпускові підігрівачі.

Конструктивні особливості таких силових агрегатів відрізняються: у них камера згоряння виконана інакше, а температура горіння менша, тому дизельні двигуни прогріваються трохи довше. При цьому сучасні дизельні мотори практично ніхто не прогріває, тому що всі давно ставлять передпусковий підігрівач, зазначив експерт. Коли автомобіліст підходить до своєї машини, у нього двигун вже відносно прогрітий завдяки системі охолодження.

Джерело tarantas
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти