5 простих способів захистити двірники та скло автомобіля взимку

Взимку погода стає ще суворішою та непередбачуваною, а тому українським водіям слід підготувати своє авто, у тому числі і звернувши увагу на двірники та лобове скло, повідомляє Апостроф.

Так, експерти підкреслюються, що не варто тягнути із тим, аби зняти прилиплі до скла від холоду склоочисники – якщо це сталося, їх необхідно обережно зняти вручну, попередньо розтопивши скло теплою водою або антиожеледником. Після цього потрібно переконатися, що на них не залишилося льоду.

Не рекомендується очищати скло, покрите льодом, двірниками, оскільки вони не зможуть повністю очистити його, а лише розіб’ють лід. У цій справі допоможе пластиковий скребок – за допомогою можна буде легко зняти льодову кірочку, попередньо прогрівши машину.

Важливо купувати двірники за розміром. Справа в тому, що збільшення довжини двірників зменшує силу притискання пера до скла. А іноді трапляється так, що двірники починають заїжджати один на одного. Короткий склоочисник, у свою чергу, залишить неочищеною частину скла. Окрім цього, самі двірники важливо регулярно чистити від бруду, адже через це вони можуть нещільно прилягати до скла.

Також важливо вчасно змінювати лобове скло, якщо воно тріснуло, адже тріщина може подряпати край склоочисника, що призведе до швидкого зносу.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти