“Автомат” проти “механіки”: яким авто віддають перевагу українці та що дешевше

Експерти Інституту досліджень авторинку проаналізували статистичні дані агрегатора Automoto.ua, який збирає оголошення продажу всіх авто зі 100 автомобільних ресурсів в Україні, та визначили середню вартість машин з механічною та автоматичною трансмісіями.

Так, з початку 2022 року середня медіанна ціна машини на «автоматі» зменшилася з $11 900 в січні до $10 900 в листопаді. Пропозиція продажу авто з механічною КПП також змінилася в ціні: з $4 350 у січні до $3 600 в листопаді.

«Загалом легковики на «автоматі» в середньому втричі дорожчі за машини з «механікою». Поза цим, через загальне подешевшання авто на ринку, протягом 2022 року машини з АКПП стали доступніші: на $1000, або ж на 8,4%», – йдеться у дослідженні.

Якщо порівнювати моделі одного й того ж року випуску (у нашому випадку — 2008), помітно, що частка автомобілів з АКП значно більша у машин преміум брендів. Натомість більшість дешевших моделей, що належать до мас маркету, — це автівки з механічною коробкою перемикання швидкостей, зазначають експерти.

«В середньому легковики з «автоматом» коштують на 11,2% дорожче за аналогічні моделі на “механіці”», – підсумували в Інституті досліджень авторинку.

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти