Назвали основні помилки при визволенні автомобіля зі снігу

Автомобільний експерт перерахував типові помилки автомобілістів під час витягування машини зі снігу, повідомляє “Твоя МАШИНА”

Намагаючись витягнути машину, що застрягла в снігу, багато водіїв використовують трос, який для цього не підходить, а також не дотримуються техніки безпеки та інших важливих правил.

Експерт повідомив про типову помилку автомобілістів у подібних ситуаціях – використання стандартного стрічкового троса з набору водія, плетіння якого зовсім не підходить для витягування машини зі снігу і передбачає звичайне буксирування в спокійному режимі.

За його словами, трос має бути ривковим — так звана динамічна стропа. Він плететься зовсім за іншою технологією, в якій використовується еластичний матеріал. Таким чином, ривок виходить м’яким, без ударних навантажень. При обриві звичайного троса його частини можуть пошкодити скло, елементи кузова, а також нанести травми людям.

Техніка безпеки при цьому є надзвичайно важливою. Так, не можна стояти в небезпечній близькості (відстань має бути не меншою за його довжину) від натягнутого троса, який може відлетіти убік у разі розриву. Щоб такого не трапилося, і трос просто впав униз, слід повісити на нього так званий «гасник» – наприклад, куртку чи килимок автомобіля, порадив експерт.

Найбільш надійну фіксацію троса, за словами експерта, дасть такелажна скоба (шакл), але до упору кріпильні елементи не варто загортати – важливо завжди мати можливість легко розклинити їх у разі потреби.

Нарешті, щоб спростити «визволення» машини, бажано підкопати сніг навколо неї, під колесами та всіма елементами, що виступають знизу. Позаду машини, що буксує, краще не знаходитися – шип або камінь може вилетіти з-під коліс у будь-який момент.

Також, за словами експерта, у критичних ситуаціях можна скористатися домкратом, щоби автомобіль «відлип» від снігу. У ході тривалого буксирування водій автомобіля, що застряг, повинен стежити за тим, щоб його колеса не буксували, а котилися, в іншому випадку створюється опір буксирувальнику, підсумував експерт.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти