Назвали 4 популярні бренди моторних масел, які найчастіше підробляють

Проблема контрафакту була актуальна у всі часи і для різних товарів. Чим популярніший і дорожчий товар, тим більшою ймовірністю спробують його підробити з метою заробітку. Моторне масло в цьому відношенні є одним із найкращих прикладів. Вибирають бренди масел для підробки зловмисники не просто так. Більш того, існує справжній рейтинг найбільш затребуваних у цьому відношенні рідин.

1. Shell Helix

Одна з олій, що підробляються шахраями. Найпростіше контрафакт виявити внаслідок порівняння з оригіналом. Якщо масло віддає ацетоном або нагадує чорний чай, це гарантовано підробка. Також варто обов’язково вивчати поверхню каністри. Оригінальні ємності Shell це досить грубий продукт. Надто гладка каністра без грубих швів – це перша ознака можливої підробки. Також Shell використовує каністри різних кольорів для олій різної в’язкості. Якщо колір не відповідає оригіналу, то перед вами контрафактна продукція.

2. Castrol

Останнім часом кількість підробок цієї олії помітно збільшилася. Відрізнити справжнє масло від контрафакту вкрай складно, тому що каністра фальшивого Castrol повторена шахраями у всіх дрібницях! Виявити підробку можна лише після відкриття кришки. У фальшивок найчастіше рифлена мембрана, тоді як у оригіналу вона гладка.

3. Mobil

Ще одна популярна у шахраїв марка олії впізнати підробку, за рахунок огляду каністри практично неможливо. Визначити справжність допоможе спеціальний QR-код, який виведе вас на сайт із зображенням точок на матриці. Отриманий малюнок слід уважно порівняти з тим, що зображено на етикетці. Також важливо переконатися, що ви були перекинуті саме на офіційний сайт.

4. Motul

Марка масла, що часто підробляється, яку в більшості випадків можна впізнати за кольором і конфігурацією каністри. Оригінальні ємності – чорні, із червоною кришкою, із ручкою, встановленою на невеликій скосі. У нижній частині каністри мають бути надруковані дата випуску та номер партії. У оригінальних каністр цифри легко рахуються. Крім того, оригінальні олії Motul мають дуже різкий запах.

Джерело novate
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти