Водіям розповіли як правильно вибрати акумулятор для автомобіля

Автомобільні експерти дали поради автомобілістам, які допоможуть їм правильно вибрати АКБ для машини, інформує “Твоя МАШИНА”

Полярність: щоб визначити, яка полярність у АКБ, поверніть її клемами до себе. Якщо плюсова виявилася праворуч, то полярність акумулятора зворотна. Такі АКБ зустрічаються у більшості сучасних іноземних машин. А якщо плюс знаходиться ліворуч, то пряма полярність. Такі зазвичай використовують вітчизняні авто. Помилятися з вибором полярності не можна, пишуть автомобільні експерти. Якщо поставити «неправильну» АКБ, довжини штатних проводів під час її підключення може вистачити. Але електричні параметри акумуляторів з різними полярностями однакові.

Походження: зазвичай АКБ для азіатських моделей авто вище, ніж аналогічні за ємністю акумулятори для європейських. Тому “європейок” можна застосовувати на машинах зі сходу, але не навпаки. На сучасних ТЗ плюсовий провід часто забезпечений запобіжниками. І через них виникають труднощі при встановленні батареї не того походження. У азіатських АКБ клеми виступають над корпусом (вони бувають як круглі, і плоскі). У європейських акумуляторів завжди 2 круглі полюсні виводи, які втоплені в нішах.

Кріплення: на європейських машинах зазвичай використовують нижнє кріплення акумулятора до кузова. Тому дані АКБ мають виступ на корпусі, за який чіпляється притискна планка. Більшість азіатських АКБ має кріплення верхнє. Фіксуюча планка знаходиться зверху. Її притягують дві шпильки, які йдуть від нижньої частини настановного майданчика. Так можна притягнути і європейський акумулятор, якщо вистачить різьблення на шпильках. А ось азіатську АКБ без нижнього фланця у моторному відділенні європейського автомобіля просто так не закріпити.

Місткість: ємність АКБ в ампер-годинах (правильніше говорити не про ємність, а про заряд) повинна бути не меншою за штатну. А краще, радять експерти, якщо зможе вміститися на штатне місце. І не слід вірити «страшилкам» про те, що АКБ підвищеної ємності недозаряджатиметься.

Маса та ціна: ніколи не слід купувати батареї з підозріло привабливими цінами. Зовні вони виглядають так само, як і інші, але при цьому всередині у них набагато менше свинцю. А значить і ємність, і ресурс АКБ нижче, ніж у якісних (важчих) акумуляторів. Виявити дані батареї легко при зважуванні: перевірте масу кількох АКБ та беріть найважчу.

Бренд: за інших рівних умов потрібно намагатися купувати батареї зі знайомими назвами, які зазвичай перебувають у переможцях різних експертиз фахівців.

Джерело tarantas
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти