Водіям назвали 3 причини недостатнього прогріву двигуна

Автомобільні експерти розбиралися, чому у автомобіля в деяких випадках мотор не прогрівається до робочої температури. Особливо взимку це дуже актуальне питання.

Причини недостатнього прогріву двигуна

1. Несправний термостат. Це найпоширеніша причина. В більшості випадків термостат ламається несподівано, а передбачити його поломку майже неможливо. У випадку, якщо мотор не прогрівається до необхідної температури, імовірно, що термостат заклинило у відкритому положенні або деякі деталі вийшли з ладу. Вирішенням проблеми є його заміна на новий.

2. Наявність повітря або вихлопних газів у системі охолодження. В цій ситуації може бути декілька причин:

– в системі охолодження залишилося повітря після заміни антифризу (тосолу) або після проведення ремонтних робіт двигуна;
– відбувається підсмоктування повітря в систему охолодження під час роботи двигуна через нещільність з’єднань або інших елементів;
– в системі охолодження зовсім відсутня охолоджувальна рідина або її дуже маленька кількість;
– в систему охолодження потрапляють вихлопні гази внаслідок серйозної несправності мотора.

Як вирішити? Треба перевірити рівень охолоджуючої рідини та підняти його до потрібного рівня. Далі подивіться на систему охолодження і перевірте її герметичність і усуньте недоліки, якщо ві їх знайшли. В разі коли проблема не вирішена потрібно звернутися до спеціалістів.

3. Несправність в електросистемі авто. Поломка може бути і незначною і серйозною. До незначної поломки можна віднести несправність датчика або покажчика температури. А от до серйозних можна віднести несправність блоку керування мотора або іншої складної електроніки.

Щоб вирішити цю проблему, потрібно звернутися до фахівців, які зроблять діагностику, з’ясують точну причину і усунуть її.

Джерело uamotors.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти