Назвали найнебезпечніші автомобілі відомих брендів, в яких важко вижити після аварії

Автомобіль – транспортний засіб підвищеної небезпеки. Незважаючи на те, що виробники постійно впроваджують нові опції, вони не дають страховки від потрапляння до ДТП. Одні машини вважаються міцнішими, надійнішими, інші – менш надійними. Але є й такі, у яких можливість вижити після серйозної аварії зводиться нанівець, інформує “Твоя МАШИНА”

З історії

На зорі автомобілебудування безпеці транспортних засобів увага практично не приділялася. Така тенденція зберігалася до середини ХХ століття. Не було подушок та ременів безпеки, підголівників, а тим більше ABS. Шанс вціліти навіть у найпростішій аварії у водія та пасажирів був мінімальним.

Це почало спантеличувати і автовиробників, і владу країн, і простих громадян. Адже статистика тих років показувала, що у мирний час у дорожньо-транспортних пригодах гине не менше людей, ніж під час проведення військових операцій. І тоді почали проводити краш-тести. Їхня мета – зрозуміти, якими способами можна забезпечити виживання водіїв та пасажирів в аваріях.

Сьогодні, за статистикою, кожні 3% аварій закінчуються смертельними наслідками. В цій статті ми спиратимемося на статистику різних компаній і на інші джерела – зокрема дослідження відомих блогерів, результати-краш тестів. Отже, на чому їздити найнебезпечніше?

1. LADA (ВАЗ)

ВАЗ-2109, ВАЗ-2107, ВАЗ-2106, ВАЗ-2110, ВАЗ-2115, LADA Priora визнані найнебезпечнішими машинами. Серйозна аварія на автомобілях ВАЗ часто призводить до смерті. Тобто зі ста аварій близько семи закінчуються загибеллю водія.

2. Daewoo

Потрапивши у серйозну ДТП на Daewoo, дуже складно залишитися живими. В аваріях на Daewoo Nexia та Daewoo Matiz гинуть приблизно в 4-5% випадків. Порівняно з іншими марками, співвідношення ДТП за участю автомобілів Daewoo складає 5,9%. Ці автомобілі бюджетні, тож їх купують часто. Але засоби захисту у комплектації не передбачені.

3. Chevrolet

Автомобілі Chevrolet теж визнані одними з найнебезпечніших у плані ризику загибелі людей. Компактне авто Chevrolet Aveo незважаючи на те, що позиціонується як сімейне, викликає багато питань щодо безпеки. При ударах у лоб чи збоку стійки машини складаються навпіл, а капот повністю зминається. А це означає, що у водія та пасажирів шанс вижити мінімальний. У найкращому разі вони вирушать до лікарні, але із серйозними травмами.

Пікап Chevrolet Silverado 1500 за оцінкою журналу Consumer Reports отримав всього 11 балів надійності з можливих 100 балів і вже не перший рік підтверджує звання «одного з найгірших». Ненабагато відстає і бюджетний суперкар Chevrolet Corvette. У нього 17 балів із 100.

Chevrolet Malibu 2022 випуску не може похвалитися ні високою якістю збірки, ні іншими відмінними характеристиками хорошого седана. У машині немає стандартних функцій допомоги водієві, і тому його безпека страждає.

4. “Волга” (ГАЗ)

Серйозна аварія на автомобілі «Волга» здебільшого призводить до тяжких травм. Це, звичайно, краще за смерть, але теж поганий показник. Раритетні “Волги” частіше можна зустріти в глибинках. Жорсткий кузов, на жаль, слабо захищає людей, які перебувають усередині. У машині немає навіть елементарних ременів безпеки!

5. Mitsubishi

При попаданні в серйозну ДТП на Mitsubishi є велика можливість отримати важкі травми. Mitsubishi Lancer демонструє середній рівень безпеки – 3-4%.

6. Hyundai

У Hyundai Accent показник смертності у ДТП становить 4-5%.

Системи стабілізації немає, а подушка безпеки лише одна. При фронтальному зіткненні на швидкості 64 км/год та при бічному ударі на швидкості 50 км/год в першу чергу страждають пасажири передніх крісел через неправильно функціонуючий ремень безпеки та діти, що сидять ззаду – через відсутність утримуючої системи.

7. Toyota

Toyota Mark II і Toyota Carina показують смертність у ДТП у чотирьох-п’яти випадках із ста. Toyota Corolla та Toyota Camry показують середній ступінь безпеки – 3-4%.

8. Ford

Зі ста аварій на Ford Fusion близько чотирьох-п’яти закінчуються загибеллю водія. Ford Focus демонструє середній рівень безпеки – 3-4%.

9. Audi

В аваріях на Audi 80 гинуть приблизно в 4-5% випадків. Це не найгірший показник, але до визнання авто безпечним ще дуже далеко.

10. Opel

У Opel Vectra показник смертності у ДТП становить близько 4-5%. У Opel Astra – 3-4%.

11. Volkswagen

Volkswagen Polo та Volkswagen Passat показують середній ступінь безпеки – 3-4%.

12. Nissan

Nissan Almera демонструє середній рівень безпеки – 3-4%.

Відносно безпечними можна вважати Kia Rio, Kia Ceed, Kia Sportage, Skoda Octavia, Toyota Land Cruiser, Toyota RAV-4, Renault Sandero, Renault Duster, Nissan X-Trail, Nissan Qashgai, Honda CR-V, Mitsubishi Outlander.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти