Назвали топ-3 помилки, які не варто допускати з автомобілем взимку

В зимову пору року водії зіштовхуються з великою кількістю турбот через погодні умови, тому автомобільні експерти вирішили розповісти про дії, які не допомогають, а лише “вбивають” ваш автомобіль і ваш час.

Шкідливі зимові “лайфхаки”, яких краще уникати, щоб не зашкодити автомобілю.

1. Високі обороти на непрогрітому двигуні. Це мабуть вічне питання, гріти чи не гріти… Але все більше експертів стверджують, що сучасним моторам не потрібний довгий прогрів, але й витискати понад 2 тисячі оборотів доки стрілка не підніметься до робочої температури також не можна. Варто почекати 1-2 хвилини після того, як завели автомобіль і тільки потім починати не швидко їхати, це за умови, що температура на вулиці нижче 0.

2. Розморожувати двері окропом. Застосування гарячої води для розморожування це дуже погана ідея. Гаряча вода нашкодить машині, вона може пошкодити фарбу, а ущільнювачі потрібно буде замінити. Вода може потрапити у механізм замка і потім там замерзнути.

3. Відчиняти двері машини силою. Звичайно вам ніхто не заборонить відкрити двері силою, але ви маєте подумати про наслідки. Ущільнувачі можуть порватися або ручка зламається. Якщо у вас немає спеціального розморожувача, краще спробувати відкрити задні двері, адже вони в більшості випадків не сильно примерзають.

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти