Водіям назвали головні помилки при їзді взимку

Автомобільний експерт виділив кілька помилок, які найчастіше допускаються при їзді снігом та льодом, інформує “Твоя МАШИНА”

Розганятися та не тримати дистанцію

Серйозна помилка автомобілістів — їздити в зимовий період так само, як і влітку, надто маневруючи і не звертаючи увагу на автомобіль, що йде попереду.

Експерт уточнив, що позаштатна ситуація на дорозі може статися будь-якої миті, тому взимку необхідно дотримуватись швидкісного режиму та витримувати дистанцію.

Буксувати у снігу

Взимку стан доріг залишає бажати кращого – через погане прибирання серед проїжджої частини можна виявити навіть кучугуру.

Експерт зазначив, що краще утриматися від буксирування та розгону під час руху по засніженій дорозі, інакше можна опинитися під купою снігу та бруду.

Забувати про антипробуксовані пластини

Комунальники вивалюють снігові маси на дорогу, цей сніг машини розносять по всьому дорожньому покриттю. Експерт упевнений, що після великих снігопадів є ризик застрягти навіть у місті. Вийти із такої ситуації, на його думку, можна за наявності так званих пластин протиковзання.

Він додав, що на слизькій дорозі слід також мінімізувати роботу з педалями зчеплення та гальма. Також він порадив водіям пройти курси контраварійного водіння.

Джерело tarantas
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти