Автомобілі до $3000: що можна купити в Україні зараз

Журналісти автомобільного видання “Авто24” розібралися, які автомобілі в Україні можна придбати за відносно невеликі гроші.

Автомобільні експерти вирішили перевірити, чи можна придбати авто в Україні в ціновому діапазоні до 3000 доларів і знайшли майже 20 000 оголошень на популярному сайті продажу вживаних авто. Перерахувати всі моделі буде важко, тому експерти поділили їх на групи.

Важливо зазначити, що з бюджетом до 3000 доларів можна розраховувати на авто віком 20 років і старше.

Класика

Найдешевші вживані автомобілі – це радянська класика. В діапазоні від кількох сотень до кількох тисяч доларів можна придбати Москвичі, Жигулі, Запорожці та інші моделі, зроблені в СССР. На ціну впливає технічний стан.

Легенди 90-х

До цієї категорії журналісти віднесли старенькі Ford Scorpio, BMW E34, Mercedes-Benz W124, Audi 100, Opel Omega, Volkswagen Passat B4 та інші бізнес-седани, виготовлені у кінці 80-х та на початку 90-х років. В даний час їх можна придбати за кілька тисяч доларів. Але, варто розуміти, що технічний стан переважної більшості з них залишає бажати кращого.

Нащадки Opel Kadett

Opel Kadett E, був випущений в середні 80-х років ХХ століття, на його основі було побудовано величезну кількість більш-менш сучасних автомобілів. Daewoo Lanos, ЗАЗ Sens, Daewoo Nexia, Chevrolet Aveo – всі ці авто є нащадками легендарного Kadett. Вони дуже популярні в Україні.

Французька група

До цієї категорії потрапили Renault Kangoo, Citroen Berlingo, Peugeot Partner, Renault Symbol, Dacia Logan, Renault 19, Renault Megane першого покоління та інші представники французьких марок з кінця 90-х та початку 2000-х. Ці автомобілі як правило, мають непогано захищений від корозії кузов (окрім Dacia Logan). Повний порядок і з двигунами. А от з електрикою та ходовою частиною ситуація не дуже оптимістична.

Італійська дивина

В Україні не дуже популярні старенькі Alfa Romeo, Fiat та Lancia. Так вийшло, що представництва цих брендів працювали не дуже активно і нових машин двадцять років тому продавалось небагато. А з імпортом вживаної техніки також було непросто.

Вічна Японія

Автомобілі Toyota, Honda, Nissan та Mazda, які були виготовлені в 90-ті або навіть раніше, є саме тими автомобілями, які своєю надійністю і довговічністю завоювали імідж “вічних авто”. На жаль у вічного також є срок експлуатації, тому багато екземплярів, які зараз продаються у ціновому діапазоні до $3000, перебувають не в найкращому технічному стані.

Німецький середній клас

Серед Volkswagen Golf, Mercedes-Benz W202, BMW E36, Opel Astra та інших німецьких авто середнього класу віком близько 20 років трапляються екземпляри у дуже непоганому стані. Тут має значення любов до них з боку попереднього власника. Втім, якщо автомобіль справді гарний, у $3000 можна і не вкластися.

Екзотика

Варто згадати окремо про американські, китайські та англійські марки, які (у вибраному ціновому діапазоні) для України скоріше екзотичні. Якщо така машина вже стара – утримувати її у справному стані значно складніше, аніж будь-яку іншу більш поширену модель.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти