Назвали топ-3 маловідомих українських автомобілів, які важко зустріти на дорогах

Український автопром не дуже різноманітний, але в його історії також є цікаві та незвичні авто. Журналісти “Авто24” створили добірку, де відібрали топ-3 незаслужено забутих транспортних засобів, які випускалися українцями протягом кількох останніх десятиліть.

Автори добірки наголошують, що до їх списку потрапили лише серійні моделі заводського виробництва, а не дослідні чи напівкустарні авто.

“Праворукий” ЗАЗ (1962 р.)

Список вирішили розпочати з “батька” усіх українських автомобілів – “горбатого” ЗАЗ-965, але з індексом С. Літера означала, певно, “связь”. Адже ця модель отримала праве кермо не для експорту за кордон, а для зручності поштарів.

Вантажівка ЛуАЗ-13021 (1991 – 1998 рр)

Мабуть, якщо у більшості громадян запитати, які авто виготовляли на Луцькому автозаводі, кожний другий скаже, що позашляховик ЛуАЗ-969, який і народі називали “волинянка”. Але в буремні 1990-ті завод шукав нові ринки збуту та серед інших новинок випускав на базі “Волині” дуже цікаву бортову вантажівку на 400 кг корисного навантаження.

Перша “маршрутка” ЛАЗ А-073 (1998 р.)

Львівський автозавод трохи поквапився з цим компактним автобусом. Український ринок пасажирських перевезень був ще не готовий до масових закупівель нових машин такого класу. Дизельний міський автобус (24 сидячих місця, 40 в цілому) львів’яни сконструювали самостійно, але з використанням агрегатів вантажівки ЗІЛ “Бичок”. З промислової партії у 17 штук на сьогодні нам відомо про наявні чотири таких машини у різному стані. Одна з них перебуває у приватній колекції.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти