Взимку можна витрачати менше бензину: головні помилки водіїв у холодну пору року

Всі водії звикли, що взимку витрата палива більше, ніж в інші пори року і приймать це як данність. Але автомобільні експерти вирішили зібрати топ порад, які допоможуть заощадити на бензині чи дизелі під час холодної зими.

Експерти зібрали головні помилки водіїв взимку і розповіли, як робити правильно.

Прогрів двигуна

Більшість водіїв прогрівають двигун більше 5 хвилин. Це робити не обов’язково. Для того, щоб двигун “прокинувся” буде достатньо 2-3 хвилини, але звичайно після цього потрібно не газувати різко, а ще кілька кілометрів їхати на невисокій швидкості, щоб двигун досяг потрібної температури.

Очищення автомобіля

Водії очищують від снігу тільки лобове скло. Але варто знати, що очищення даху й капоту від снігу надзвичайно важливе, оскільки сніг зменшує аеродинаміку, тобто збільшує опір повітря і відповідно витрати палива стає більшою. Також варто пам’ятати, що сніг, який залишився позаду, може бути небезпечним, якщо він падає на лобове скло під час руху і закриває огляд водію.

Перевірка тиску в шинах

Водії не часто перевіряють тиск в шинах. А в зимову пору року це потрібно періодично робити. Тиск має бути у межах, який вказав виробник автомобіля. В холодну погоду тиск у шинах знижується, це призводить до збільшення опору під час руху, а це збільшує витрату палива.

Автомобільна ковдра

Також не дуже популярний спосіб захисту авто взимку. Але, автомобільна ковдра – це чудовий винахід, якщо ви залишаєте автомобіль взимку на вулиці на ніч. Використання ковдри дозволить докладати значно менше зусиль для прогріву двигуна.

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти