Назвали найбезпечніші автомобілі за результатами останніх європейських краш-тестів

Одним із основних критеріїв вибору автомобіля, поряд з його динамічними показниками, є його безпека. Оцінка цього параметра виконується за допомогою різних методик та краш-тестів. Серед них: EuroNCAP, ADAC, IIHS та інші. У ході випробувань машини перевіряються за п’ятьма пунктами: стійкість до фронтальних та бокових зіткнень, якість фіксації крісел, робота електронних комплексів. Оцінка проводиться як у дрібних ДТП, так і у серйозних аваріях, і лише за підсумками тестів створюється рейтинг найнадійніших екземплярів.

Рейтинг найбезпечніших автомобілів за результатами краш-тестів

З кожним роком рейтинги краш-тестів оновлюється, і на зміну лідерам приходять маловідомі новинки. Якщо говорити про найбільший європейський комітет Euro NCAP, його фахівці оцінюють машини з точки зору безпеки для дорослого водія, пасажира або дитини, а також для пішоходів. Ще враховується якість роботи системи екстреного гальмування та іншого електронного обладнання, що впливає на безпеку транспортного засобу.

1. Mercedes EQS

Mercedes EQS – новий електричний лімузин преміум-класу, орієнтований на тих автолюбителів, які йдуть у ногу з часом, вибираючи «зелені» технології, але не хочуть при цьому відмовлятися від найвищого рівня комфорту Mercedes S-Class.

Запас ходу у електрокара сягає 770 км на одному повному заряді. Експерти Euro NCAP віднесли машину до свого рейтингу через покращений захист дорослих пасажирів, а також високу оцінку за параметром безпеки дитини.

2. Volkswagen Arteon

VW Arteon є стильним та елітним ліфтбеком, на борту якого встановлено безліч систем активної безпеки та комфорту. Серед них: асистент дорожніх знаків, адаптивний круїз-контроль, відстеження смуги руху та багато іншого. Також тут є технологія Emergency Assist, яка автоматично скидає швидкість та паркує машину, якщо автомобілісту стало погано.

За заявами представників європейського комітету з краш-тестів, VW Arteon – один із найбезпечніших автомобілів усіх часів, маючи відсоткове співвідношення оцінок 82-96%. За показниками безпеки дорослих пасажирів та водія машина перевершує всіх конкурентів. Під час проведення випробувань їй вдалося витримати навіть найсильніший бічний удар.

До речі, Volkswagen Arteon отримав статус найбезпечнішого автомобіля для пішоходів. Якщо перед автомобілем раптово виявиться людина, машина моментально почне гальмувати, дозволяючи уникнути прямого удару при швидкостях до 45 км/год.

3. Seat Tarraco

Seat Tarraco є відомим позашляховиком іспанського складання, який вважається близьким родичем компактного німецького кросовера Volkswagen Tiguan. Автомобіль може похвалитися широким набором подушок безпеки, екстреним гальмуванням та системою моніторингу швидкості.

За рівнем захисту водія модель набирає 97% у тестах Euro NCAP, а рівень безпеки пасажирів та пішоходів становить 84% та 79% відповідно.

4. Volvo V90

Шведський преміальний універсал, який характеризується великою прохідністю та розширеним бортовим оснащенням навіть у мінімальних комплектаціях. Так, вже в базі, машина має комплекс виявлення перешкод на дорозі, асистент утримання автомобіля в смузі, систему екстреного гальмування і багато іншого.

За ефективність аварійного гальмування модель отримала найвищі оцінки. Те саме стосується «підігрітої» версії Volvo S90.

5. Ford Explorer

У рейтингу найбезпечніших автомобілів за підсумками краш-тестів не обійшлося без середнього американського кросовера Ford Explorer. Цей автомобіль отримав безліч передових технологій комфорту та безпеки. І, крім стандартних комплексів, тут можна побачити асистент оповіщення про лобове зіткнення, систему екстреного гальмування та багато іншого, що підвищує рівень захисту пасажирів, водія та пішоходів.

6. Polestar 2

Ексклюзивний електричний хетчбек Polestar 2 відрізняється неймовірною динамічністю, розкішним оформленням салону, а також значним запасом ходу. Крім того, автомобіль отримав високу оцінку безпеки для дорослих пасажирів, а також 80% у тесті захисту пішоходів та інших уразливих учасників дорожнього руху.

Це пов’язано з використанням капота, що входить у стандартне оснащення, а також широким списком систем активної безпеки з можливістю оновлення програмного забезпечення в міру виходу нових продуктів.

7. Hyundai Santa Fe

У новому поколінні Hyundai Santa Fe використовується міцна кузовна конструкція з жорсткими елементами гарячого штампування. Таким чином, запас міцності збільшився майже в 2,5 рази на тлі попередників. Ще лінійка може похвалитися широким переліком електронних асистентів та помічників для водія, включаючи адаптивний круїз-контроль, утримування авто у смузі, захист від лобового зіткнення тощо. Також по периметру салону розставлено 6 подушок безпеки.

8. Genesis G80

Genesis G80 – преміальний седан з значними динамічними показниками, розкішним оздобленням та передовими опціями комфорту та безпеки на борту. Автомобіль відповідає всім вимогам захисту пасажирів та дітей, як і сусідній за класом позашляховик GV80.

Виробник подбав про ефективний захист пішоходів, так як тут реалізований капот, що відкривається, який піднімається з метою амортизації і запобігання удару об силовий агрегат.

9. Toyota Highlander

Toyota Highlander – популярний японський SUV, який пропонує відмінний рівень надійності та безпеки у пакеті опцій Toyota Safety Sense. Це фірмова розробка компанії, що включає опцію оповіщення про можливе зіткнення, динамічний круїз, автоперемикання світла фар, а також моніторинг рівня втоми водія.

10. Toyota C-HR

Презентація кросовера Toyota C-HR відбулася у 2016 році в рамках Паризького автосалону. Крім естетичної привабливості, новинка може похвалитися величезним списком електронних помічників допомоги водію та систем активної безпеки. На особливу увагу заслуговує комплекс Safety Sense, який згадувався в моделі вище. Ця платформа включає такі функції:

– захист від зіткнень;

– динамічний круїз-контроль;

– відстеження пішоходів;

– моніторинг “сліпих” зон;

– утримання автомобіля у смузі руху;

– аналіз дорожніх знаків та багато іншого.

За рівнем безпеки Toyota C-HR може конкурувати з Volvo V90. Експерти автомобільного комітету Euro NCAP зазначають, що такі високі оцінки обумовлено наявністю комплексу попередження зіткнень, який включає аварійне гальмування при появі потенційної небезпеки, тим самим мінімізуючи ризик пошкоджень.

11. Nissan Qashqai

Ще один герой рейтингу найбезпечніших авто, Nissan Qashqai, приваблює насамперед найвищим показником захисту дорослих пасажирів та дітей (на рівні 91%), а також ефективністю електронних помічників до 95%. Такі результати є досягнення комплексу Safety Assist.

12. Range Rover Velar

Range Rover Velar входить до рейтингу найнадійніших автомобілів не просто так. Крім того, легендарний британський позашляховик вже не один рік поспіль займає лідируючі місця безпеки, будучи високотехнологічною і практично досконалою машиною за всіма параметрами.

Унікальною особливістю лінійки є система Grounding Detection, що дозволяє підніматися над перешкодами, які пропустив водій, і виконувати вирівнювання кузова при буксируванні причепа. Ще в авто є 6 подушок безпеки для захисту від фронтального зіткнення, комплекс аварійного гальмування, система аналізу дорожніх знаків та стеження за розміткою.

13. Alfa Romeo Stelvio

Невеликий кросовер Alfa Romeo Stelvio може скласти конкуренцію топовим моделям BMW та Mercedes. Слід зазначити, що це перший автомобіль у такому кузовному виконанні модельного ряду виробника. Італійські інженери «напічкали» його всіма можливими системами комфорту та безпеки, включаючи адаптивний круїз-контроль, автономний комплекс аварійного гальмування, відстеження смуги тощо.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти