Назвали помилки під час переїзду «лежачих поліцейських», які можуть нашкодити автомобілю

Неправильний переїзд через «лежачого поліцейського» може призвести до блокування коліс, поломки комплектуючих та зіткнення з іншими автомобілями.

Іноді штучна перешкода не позначена спеціальним дорожнім знаком, або через погану погоду не видно спец. розмітку. У подібній ситуації автомобілісту нічого іншого не залишається, як різко натиснути на педаль гальма. Так, на «лежачого поліцейського» він в’їжджатиме із заблокованими колесами. Подібне негативно позначається на передній підвісці через зміщення ваги транспортного засобу вперед.

Якщо проскочити нерівність на високій швидкості, то колеса можуть ударитися об поверхню і передати більше енергії сайлент-блокам і важелям, які можуть зламатися. Багато хто долає нерівність по діагоналі. У такому разі може статися зіткнення із зустрічним автомобілем.

Крім того, проїзд нерівності однією стороною машини із заїздом на узбіччя також негативно позначається на авто. У цьому випадку основне навантаження припадає на один бік автомобіля, через що підвіска там швидше зношуватиметься.

Експерти рекомендують проїжджати “лежачих поліцейських” передніми колесами, заїжджаючи на нерівність одночасно і на невеликій швидкості.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти