Водіям назвали топ-4 способи як зменшити витрату палива в автомобілі

Ціни на пальне в Україні не дешеві, тому багато водіїв намагаються або меншити їздити, або економніше використовувати паливо.

Видання “Апостроф” опублікувало поради для водіїв, які допоможуть заощадити пальне.

1. Слідкуйте за тиском у шинах

Багато з водіїв про це знають, але деякі ні, що недостатній тиск у шинах збільшує витрату палива приблизно на 3%. Тому варто постійно стежити за тиском в колесах. Майже на кожній АЗС є пристрій, де можна самостійно перевірити тиск і підкачати шини, якщо не знаєте як це робити, зверніться за допомогою до працівника заправки.

2. Уникайте різких гальмувань

Також для економії палива потрібно їздити автомобілем плавно, з м’яким гальмуванням та акуратними поворотами. Це не тільки додасть комфорту та безпеки вашій їзді, але й заощадить значну кількість пального. Також автомобільні експерти рекомендують по можливості уникати різких поворотів та гальмування.

3. Охолоджуйте автомобіль

Не варто перегрівати власний автомобіль. Влітку провітрюйте салон та паркуйте машину в тіні. Перегріте повітря сильно збільшить витрату бензину і вдарить по гаманцю.

4. Вимкніть обладнання

Якщо ви виходите з машини, не забувайте завжди відключати обладнання та всі прилади. Вони працюють від двигуна, тому навіть просто увімкнені фари впливають на витрату пального.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти