Водії часто припускаються помилки: як правильно зберігати зимову гуму

Коли приходить весна з теплою погодою, автовласники перевзувають гуму на своїх авто з зимової на літню – часто вони припускаються помилки, залишаючи покришки немитими та нечищеними, повідомляє “Апостроф”.

Автомобільні експерти зазначають, що це може шкідливо відобразитися на шинах, оскільки у складі дорожнього пилу залишається величезна кількість хімічних елементів, деякі із яких є дуже шкідливими. Це можуть бути залишки мастила, антифризу, сажі від згорілого палива.

Тому, водіям радять, перед тим, як залишати покришки до наступного сезону, весь бруд із шин потрібно ретельно змити. Бажано це зробити на автомийці, тому що деяке дрібне сміття можна вимити лише за допомогою апарату із високим тиском.

Якщо ви вирішили самостійно помити гуму, тоді придбайте автомобільний шампунь та щітку з довгим ворсом. Після миття гуму необхідно протерти ганчіркою із мікрофібри. Захисне покриття на гуму наносити не рекомендується – деякі засоби можуть навіть негативно впливати на верхній шар покришок.

Потім дочекайтеся їх повного висихання і тільки тоді складайте в окремі мішки. За можливості придбайте спеціальні герметичні мішки із застібкою, зайве повітря із яких можна прибрати за допомогою пилососа.

Зберігаючи шини варто уникати джерел тепла. Їх також не слід тримати поруч із розчинниками, змащувальними рідинами та речовинам, які виділяють хімічні пари.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти