У мережі показали рідкісний експортний варіант ЗАЗ-1102 «Таврія»: Poch Tavria XL

У мережі показали автомобіль Poch Tavria XL, який був розроблений спеціально для французького ринку. У порівнянні зі звичайними «Тавріями» автомобіль мав модернізований зовнішній вигляд та обробку, яка була якісніше і краще, ніж в звичайному «ЗАЗ-1102 Таврія», інформує Wheel-news

Автомобілі Таврія виготовлялися на експорт і поставлялися до країн західної та східної Європи практично із запуску виробництва моделі. При цьому експортні партії були не дуже великими. Одним із експортерів в той час стала французька фірма Poch, яка вигадала, як зробити автомобіль більш привабливим для покупців.

Автомобіль Poch Tavria XL продавалася у Франції з 1991 по 1993 роки. Модель отримала нове облицювання радіаторної решітки, широкі бампери, частково пофарбовані в колір кузова, а також нехитрі ковпаки на колесах.

В інтер’єрі суттєвих змін не було, але в салоні з’явилися покращені матеріали обробки.

Під капотом змін не сталося, автомобіль мав стандартний 1,1-літровий 51-сильний двигун, працюючий в парі з 5-швидкісною МКПП.

До закінчення продаж в 1993 році до Франції встигло дістатися більше 1600 Poch Tavria XL. За кожен із таких автомобілів просили від 35 990 франків, що робило експортну «Таврію» одним з найдешевших автомобілів у Європі.

Автомобілю Poch Tavria XL навіть вдалося потрапити на сторінки французького журналу Auto Plus. Автомобіль взяв участь у порівняльному тесті бюджетних авто на ринку Франції з ціною до 50 тисяч франків, де зайняв останнє місце.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти