Кондиціонер автомобіля до весни потрібно готувати правильно: що потрібно знати

Поїздки на автомобілі, це в першу чергу комфорт, а він неможливий, якщо в машині погано працює кондиціонер. Тому автомобільні експерти радять після зими перевірити справність кліматичної системи в авто та за необхідності полагодити її, повідомляє “Автоцентр”.

Яким чином працює кондиціонер в машині

Робота кондиціонера в машині базується на властивості фреону поглинати тепло під час переходу з рідкого стану в газоподібний і виділяти його під час зворотнього перетворення, цьому робочому процесу допомагають компресор, конденсор та випарник.

Після завершення циклу, газоподібний фреон надходить у компресор, а вентилятор подає охолоджене повітря в салон машини, після чого цикл повторюється.

З якими проблеми може зіштовхнутися кондиціонер

Однією з найпоширеніших проблем в роботі кондиціонера – це витік холодоагенту. За рік норма витоку становить близько 7-8%, тому його потрібно доливати раз на два роки (відкачати старий і заправити новий).

В разі, якщо на трубках, шлангах, радіаторі та компресорі уже видно запотівання або масляні потьоки, то дозаправленням не обійтися, адже це свідчить про потребу в ремонті. До того ж варто періодично перевіряти прокладки в місцях з’єднання шлангів і трубок системи кондиціонування, щоб вони не втрачали герметичність.

Також дуже поширеною проблемою, є заклинювання компресора, наприклад, унаслідок засмічення або підвищення тиску у системі, викликаних завеликою кількістю холодоагенту.

Чи впливає погода на роботу кондиціонера

В зимовий час водії майже не користуються кондиціонером (особливо коли клімат керується вручну). Коли компресор протягом тривалого часу не запускається, то його деталі не змащуються без циркуляції фреону. У зв’язку з цим може розвинутися внутрішня корозія, і пізніше через підвищене тертя кондиціонер може вийти з ладу.

Зважаючи на це, автомобільні експерти радять водіям час від час запускати кондиціонер (бажано у відносно теплому місці) для профілактики.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти