Водіям розповіли, як заощадити на бензині та від чого залежить витрата пального на будь-якому авто

Водіям розповіли, що потрібно робити, щоб їздити так само як і раніше, а на АЗС заїжджати рідше.

Перед покупкою автомобіля потрібно враховувати, яка витрапа пального буде у тієї чи іншої моделі. Але також потрібно врахувати, що заявлена витрата палива виробником відповідає ідеальним умовам, які майже неможливо повторити в реальному житті. У звичайних умовах водіння витрата палива має тенденцію до збільшення, на що впливають як об’єктивні, так і суб’єктивні фактори.

До об’єктивних факторів, які впливають на витрату пального відносяться дорожнє покриття та погодні умови. Ці фактори на які водій ніяк не може вплинути. Для подолання товстого шару снігу або постійного гальмування перед вибоїнами двигун збільшує споживання енергії, так само як і проїзд через затори та постійне перемикання газу та гальм.

Також, використання систем клімат-контролю для регулювання температури може створювати додаткове навантаження на мережу системи, що також призводить до збільшення витрати пального.

З іншого боку, деякі фактори можна усунути, наприклад, неналежну роботу певних частин або компонентів. Не дивлячись на те, що водії не завжди можуть контролювати ці проблеми, їх можна усунути за допомогою діагностики машини, яка має виявити будь-які дефекти.

До найпопулярніших проблем відноситься несправність електронного блоку керування. В той час, коли датчики або сенсори виходять з ладу, вони передають неправильні дані, через що форсунки подають надмірну кількість палива.

Тому автомобільні експерти вважають, що розуміючи об’єктивні та суб’єктивні фактори, які впливають на витрату палива, водії можуть оцінити норму споживання пального своїм авто і вжити заходів для зменшення перевитрат.

Джерело avtosota.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти