Розповіли, яким має бути оптимальний пробіг під час купівлі вживаного авто

Серед українців неабиякою популярністю користуються вживані автомобілі. Обираючи собі автомобіль на вторинному ринку майже всі звертають увагу на пробіг авто і відштовхуючись від цієї цифри роблять свій вибір. Але автомобільні експерти зазначають, що потрібно звертати увагу не лише на цифри, а й врахувати інші важливі фактори.

Для того, щоб визначити оптимальний пробіг кожного окремого автомобіля, треба звернути увагу на декілька факторів:

– країна походження автомобіля;
– термін експлуатації;
– рік випуску;
– автомобільний бренд;
– тип;
– наявність чи відсутність аварій.

На пробіг автомобіля суттєво впливають країна походення й умови володіння, так як автомобілі з країн де більш розвинена дорожня інфраструктура і суворі вимоги до проходження технічного обслуговування, матимуть менший пробіг.

Також варто врахувати, що на пробіг автомобіля впливає термін експлуатації, а також якість і регулярність технічного обслуговування. Транспортні засоби з навіть солідним пробігом за умови якісного обслуговування можуть бути в чудовому стані. Разом з цим варто звернути увагу на рік випуску.

Який виробник випускає автомобіль і його тип також мають значення, так як деякі автомобільні бренди зарекомендували себе, як довговічні і витривалі, тоді як інші не розраховані на тривалий термін використання. Стосовно типу, то транспортні засоби з великими двигунами, найімовірніше, матимуть більший пробіг.

Середній оптимальний пробіг для автомобілів різного віку:

– до 3 років – до 50 000 км;
– 5-7 років – приблизно 100 000 км (якщо вони не потрапляли в ДТП);
– 12 років і більше – понад 200 000 км.

Джерело avtosota.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти