Штрафи за порушення ПДР: як перевірити онлайн, які зараз суми і коли треба сплатити

В 2023 році в Україні багато онлайн сервісів де можна перевірити наявність штрафів за порушення ПДР та сплатити їх, інформує “Апостроф”.

Для онлайн перевірки наявності штрафів за порушення ПДР вам достатньо знати власні номерні знаки та дані документів автовласника. Перевірити штрафи за номером авто можна на сайті Головного сервісного центру МВС України, у застосунках “Дія”, “Штрафи ПДР”, “Monobank”, “Приват24” та в телеграм-ботах.

Перевірка штрафів за порушення ПДР на сайті ГСЦ МВС

Для того, щоб перевірити наявніть штрафів чи сплатити його, вам потрібно зайти на сайт і вказати там номер транспортного засобу, а також серію і номер постанови (якщо ви вже знаєте про штраф) або інформацію про власника ТЗ (дані паспорта або водійського посвідчення). Після введення даних ви отримаєте дані про суму штрафу, фотозвіт з камери автофіксації порушень на дорогах і опис того, де це сталося.

Як перевірити штраф у “Дії”

Для цього достатньо зайти в застосунок і переглянути сповіщення від “Дії”, або ж перейти в пункт “Штрафи ПДР”. Щоб інформація відображалася в застосунку повинні бути додані наступні документи, водійське посвідчення чи техпаспорт. Щоб одразу заплатити штраф перейдіть у “Послуги” – “Штрафи ПДР” й оберіть зручний спосіб оплати.

Як знайти свої штрафи в застосунку “Штрафи ПДР”

Для початку вам потрібно завантажити застосунок на свій телефон, авторизуватися за допомогою документів на авто й на себе, а потім знайдіть постанову, оформлену на ваш ТЗ. Тут можна оформити підписку на отримання повідомлень про винесення нових постанов й одразу сплачувати штраф.

Телеграм-боти: як тут перевірити штрафи на авто

Телеграм-бот з назвою “Штрафи ПДР” дозволяє:

– додати автомобіль у систему програми для відстеження штрафів;
– дізнаватися про актуальність та оплатити їх зі знижкою 10%;
– отримувати повідомлення про нові штрафи;
– отримувати відповіді, якщо виникають запитання.

Перевірка штрафів ПДР в Monobank і Приват24

Якщо ви порушили ПДР, тови можете сплатити штраф в мобільних застосунках Приват24 та Monobank. Зайдіть у застосунок та оберіть відповідну послугу.

Які зараз діють розміри штрафів в Україні

Зараз чинні такі суми штрафів:

– перевищення встановленої швидкості більш ніж на 20 км/год — 340 грн;
– перевищення встановленої швидкості більш ніж на 50 км/год — 1700 грн;
– перевищення встановленої швидкості, яке призвело до створення аварійної ситуації — 3400 грн (з подальшою можливістю позбавлення прав).

Якщо ви зможете погасити 50% і більше від встановленої суми штрафу протягом 10 днів, то він не збільшуватиметься й не призведе до більш серйозних покарань. Водночас коли сплата не відбувається упродовж 30 днів, то така постанова підлягає примусовому виконанню органами державної виконавчої служби, тоді людина зі статусу правопорушника переходить у статус боржника.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти