Назвали 14 вживаних автомобілів, які не варто купувати бо швидко зламаються

У покупці автомобіля на вторинному ринку немає нічого страшного, крім того, що можна придбати машину, яка швидко зламається. З іншого боку, хочеться заощадити. Безумовно, ризик є, але автомобільні експерти вирішили розповісти про старі автомобілі, які ламаються найчастіше. Візьміть до уваги цю інформацію при виборі машини для на вторинному ринку.

1. Mazda CX-7

Ця машина здійснила революцію на авторинку 15 років тому. Драйверські риси в дизайні, місткість, відмінна динаміка, круті “навороти”, всілякі “фішки”, потужний мотор – все це зробило її на якийсь час фаворитом.

Але у Mazda CX-7 двигун виявився надмірно чутливим до пального та тиску олії. В результаті в процесі експлуатації страждає система охолодження, електроніка, турбіна, термостат та інші компоненти. Серйозні поломки вимагають чималих вкладень, оскільки розхідники на Мазду коштують дорого. Тому власники цього автомобіля намагаються його позбутися. Тож не варто купувати цю модель.

2. Renault Megane

У цього автомобіля стильний дизайн і гідне оснащення, завдяки чому багато хто віддавав йому перевагу. Але водночас у нього й безліч мінусів:

– підвіска – найслабша сторона;

– трансмісія не витримує серйозних навантажень;

– опорні підшипники, пильовики, сайлентблоки стають непридатними після зими;

– чутливість до якості бензину – при невдалій заправці страждає двигун та паливна система.

Renault Megane зараз непопулярні на вторинному ринку. З вищевказаних причин мало хто прагне стати другим власником цієї моделі. На «робочу конячку» вона явно не тягне, скоріше це – музейний екземпляр. Тож продати уживаний Рено Меган дуже складно.

3. BMW

Йдеться не про всі моделі баварського автопрому, а лише про машини з двигунами 4,4 л. Вони пропонуються за нижчою ціною, ніж інші.

Досвідченим автомобілістам відомо, що 4,4-літрові двигуни BMW мають певні недоліки. Наприклад, дві турбіни, встановлені у розвалі силового агрегату V8. Повна переробка обходиться дуже дорого, майже в чверть вартості авто.

Що ж до БМВ з моторами N54/N55, то їх теж не варто купувати у вживаному варіанті. Ці двигуни потужні, але примхливі. Їхнє обслуговування обходиться дуже дорого.

Якщо хочете стати власником автомобіля BMW не старше 10-ти років, розгляньте моделі з бензиновими двигунами об’ємом 2,0 л або 3,0 л. Але ще більш надійні дизельні турбовані 2- та 3-літрові двигуни. У них практично немає недоліків, а їхній ресурс за нормальних умов експлуатації становить сотні тисяч кілометрів.

4. Nissan Primera III (P12)

Ця машина була цілком якісною. Проблеми почалися, коли її почали збирати в Англії. Ось далеко не повний перелік скарг власників:

– сторонні скрипи у салоні;

– шумоізоляція низька;

– варіатор швидко виходить із ладу;

– гідравлічна рульова рейка поганої якості.

Виробники відреагували на невдоволення автомобілістів і… закрили виробництво у Великій Британії. Але на вторинному ринку Nissan Primera англійської збірки залишилися. Якщо зберетеся купувати таку машину, дивіться, щоб вона була не британського виробництва.

5. Mercedes-Benz C-клас W220

Статусне авто за старих часів, сьогодні втратило актуальність. Масштабна корозія, споживання великої кількості моторного масла, проблеми з пневматичною підвіскою, низький ресурс балона, постійні несправності в електроніці, поломки панелі через перепади напруги – все це знижує привабливість моделі для покупки б/у.

Особливо в цьому плані у ряді Mercedes виділяються автомобілі 2014 року випуску та молодші. Їхній рейтинг надійності складає всього 54%, що дуже мало для транспортного засобу, що асоціюється з комфортом і достатком. До того ж, обслуговування цього авто, придбаного на вторинному ринку, буде коштувати як обслуговування нового.

Загалом, Mercedes-Benz C-клас W220 за якістю не виправдовує статусу преміального автомобіля.

6. Land Rover

У Land Rover, а також автомобілів преміального підрозділу Range Rover, слабка сторона – це електроніка. Вона негативно реагує на морози та вологу погоду. І це незважаючи на те, що автомобілі виготовляються в дощовій Великій Британії!

Електроніка ламається навіть на нових машинах, що вже говорити про вживані. Якщо знайдете уживаний Ленд Ровер без лампочок на приладовій панелі, то це велика удача. Що ще? Низька зносостійкість салону.

Найбільше негативних відгуків про модель Evogue. Тут проблеми практично з усіма компонентами:

– підвіскою;

– трансмісією;

– зчепленням;

– клімат-системою;

– електрикою;

– гальмами;

– навігацією;

– двигуном;

– кермовим керуванням.

Так що, незважаючи на привабливу вартість, купувати 10-річний Land Rover Evogue недоцільно, оскільки доведеться постійно вкладати гроші в ремонт.

7. Peugeot 308 I

Так, зовнішність у цього хетчбека С-класу цілком симпатична, яскрава, а ось двигун та трансмісія – проблемні.

Мотор EP6 і коробка-автомат AL4, що встановлюються на цій моделі, не витримують 10 тис км пробігу. До того ж часто виходить із ладу електроніка. Загалом вкладень буде багато, а виправдати їх при продажі не вийде. Та й покупців на цей “шедевр” мало.

8. Skoda

Якщо збираєтеся придбати Шкоду випуску періоду 2008-2015 років із роботизованою трансмісією DSG 7, то краще цього не робити, навіть якщо пропонують вигідну ціну. Тут є прорахунок інженерів, у яких не вдалося зробити довговічного «робота».

9. Audi

Як і в попередньому випадку, не варто купувати Ауді з роботизованою коробкою DSG 7. На відміну від звичайного «автомата», вона дуже примхлива і часто ламається. Так, на ній швидко перемикаються швидкості, палива вона споживає менше. Але у разі поломки за перебірку ви віддасте такі гроші, на тлі яких тьмяніють усі перераховані вище переваги.

10. Volkswagen

І знову про горезвісний “робот” DSG 7. Якщо неодмінно хочете “Фольксваген” з такою трансмісією, то не полінуйтеся і прокотіться на автомобілі перед покупкою. Переконайтеся у відсутності стуків, вібрацій та ривків. Якщо ж стукає, вібрує та рухається нерівномірно, то не купуйте таку модель, інакше намучитесь з ремонтом.

Що стосується бюджетних Tiguan та Taos, то у них, крім іншого, проблеми з мотором, особливо якщо він 2-літровий. Після 50 тис. км. пробігу розтягується ланцюг. «Перескок» загрожує загином поршнів, клином двигуна і подальшим капітальним ремонтом. Додаткове фінансове навантаження – збільшене споживання олії.

11. Chery Amulet

Слід знати, що у виробництві цього транспортного засобу використовуються найдешевші матеріали. А тому ми маємо проблеми із кузовом, підвіскою та іншими вузлами. З роками ці проблеми посилюються, тому купувати вживаний Амулет однозначно не варто. Краще розглянути щось дорожче, але надійніше.

12. Porsche Cayenne Turbo I

Цей автомобіль відрізняється потужним двигуном, відмінною керованістю, комфортабельністю салону та преміальним зовнішнім виглядом. Він круто виглядає на трасі, на нього кидають захоплені погляди перехожі, коли він стоїть на парковці. Вживаний Кайєн коштує відносно недорого, сім’я із середнім рівнем достатку може його собі дозволити.

А ось перелік недоліків цього автомобіля:

– задираки циліндрів;

– проблеми з турбінами та паливними насосами;

– поломки електронних стабілізаторів;

– вихід з ладу насоса ГУР.

Усунення цих проблем часом обходиться дорожче, ніж вартість автомобіля.

13. Hyundai Accent

Машина непогана в усіх відношеннях, але поки вона нова. Основна проблема цього автомобіля – з розхідниками. Після пробігу 10 тис. км.до в рульовій рейці. Через 15-20 тис. км пробігу виходять з ладу ступичні підшипники, і їх потрібно міняти. Ходова дуже м’яка, підвищені навантаження призводять її до непридатності, «вибиваються» компоненти підвіски.

Якщо розглядати кожну проблему окремо, то нічого страшного. Але разом заміна перерахованих деталей сильно б’є по бюджету. Так, в інших автомобілях заміна даних елементів потрібна через 100 тис. км пробігу, а тут – через 10-20 тис. км. Загалом, популярна машина може принести масу проблем.

14. Subaru

У швидких автомобілів Субару з опозитними моторами багато переваг, у тому числі прийомистість і хороша потужність. Але основна проблема – стукіт у четвертому циліндрі. Це зумовлено специфікою розташування циліндра та розподілу охолоджуючої рідини. Чомусь у цей циліндр потрапляє менше олії, і через це він гірше охолоджується. Як результат – підвищений знос та необхідність ремонту силового агрегату. А коштує це дуже дорого.

Якщо збираєтеся купувати Субару, оглядайте його холодним. У прогрітому моторі стукіт у горезвісному четвертому циліндрі ви не почуєте, а тим часом він там буде. Крім того, на цьому автомобілі доведеться часто міняти розхідники, що теж влітає в копійчину.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти