Скільки автомобілів у гаражі найбагатшого монарха у світі

Одним з найбагатших монархів світу вважається султан Брунея Хассанал Болкіах. Султан дуже полюбляє автомобілі, катери і вертольоти. Він має чотири підземні ангари, які мають загальну площу понад 1 квадратний кілометр. А загальна кількість автомобілів, які йому привозять з усього світу налічує понад 7 тисяч.

Султан Хассанал Болкіах дуже любить Porsche. Він зібрав всі рідкісні та унікальні моделі німецького бренду:
– Porsche Carrera RSR 3.8,
– Porsche 911 Turbo S X83,
– 356 Speedster,
– 356 Abarth Carrera GTL,
– наддорогі та рідкісні Porsche 911 Turbo S Leichtbau.

Також він цінує італійський бренд Ferrari, але в 2018 році були продані аж 25 автомобілів з колекції. Також є чутки, що колись, щоб позлити когось із ворогів, він придбав одразу весь тираж ексклюзивних Ferrari 360.

Мабуть особливе кохання він відчуває до автомобілів Mercedes-Benz. Його автопарк налічує менше 200 екземплярів – від спортивних SLR McLaren у карбоновому кузові до броньованих седанів W116 – перших серійних S-класів в історії бренду.

Також у колекції Хассанала Болкіаха є понад 25 позашляховиків G-класу, «Геліки» він використовує кожного дня.

Окремий зал гаража султана виділений для 120 автомобілів британської марки Rolls Royce. Наприклад, на публіці він з’являється на Rolls-Royce Silver Spur II. Цей автомобіль спеціально для монарха був вкритий чистим золотом. Вартість проекту оцінюють у 20 мільйонів доларів.

Є автомобілі, які султан замовляє особисто. Наприклад, три броньовані позашляховики Bentley Dominator, побудовані в жовтому кольорі кузова з червоним салоном.

Крім цього, в гаражі султана Брунея можна побачити монстр-траки з американських шоу, величезні джипи з гусеницями від танка та інші ексклюзивні проекти. Подейкують, що султан любитель незвичайної стрілянини — для цього він має особистий танк

Джерело avtosota.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти