Топ-5 ретро-автомобілів, які виявилися настільки незабутніми, що їх можна вважати «вічними»

У машин буває різна доля – одні моделі залишаються прохідними, інші запам’ятовуються надовго. Особливу касту в цьому плані складають старовинні автомобілі, які вважаються мало не безсмертними. А все тому, що їх дизайн і особливості технічних характеристик і через багато десятиліть змушують колекціонерів ганятися за ними, а придбавши – всіляко піклуватися про них. До вашої уваги «п’ятірка» ретро-автомобілів, які виявилися настільки незабутніми, що їх можна вважати «вічними».

1. Bugatti Type 57SC

Автором цього автомобіля був особисто Жан Бугатті, який представив його до дебюту у 1935-1936 роках. Модель мала максимальну на ті часи швидкість – Type 57SC розганялася до 197 км/год, що вважалося справжнім шедевром інженерної думки. До речі, вона була модернізованою версією стандартних Type 57, а літера S позначала “Surbaissé”, тобто знижений рівень, а буква C позначала “Compresseur”, тобто нагнітач автомобіля.

2. Bugatti Louis Dubos Type 51

Ще одна модель Бугатті, яка була випущена у тридцятих роках минулого сторіччя. Тоді покупці автомобілів зазвичай мали вибирати між гоночним та дорожнім автомобілем. І тут концерн Bugatti випускає свій Type 51. Купе моделі Bugatti Louis Dubos було дуже подібним до Type 57SC Atlantic від Жана Бугатті – з погляду естетики воно практично таке ж, проте відрізняється двигун і колісна база. Dubos оснастили 2,3-літровим двигуном із наддувом, об’єм якого становив 2224 куб. см, що забезпечило йому утримання потужності на рівні 180 кінських сил.

3. Rolls-Royce Phantom II

Модель Phantom II відома тим, що була однією з останніх моделей автомобілів компанії Rolls-Royce, за розробкою якої особисто стежив засновник сер Генрі Ройс. Машина відрізнялася рядним шестициліндровим двигуном потужністю 120 кінських сил і робочим об’ємом 7,7 літрів. І хоча в порівнянні з іншими автомобілями, потужність саме цієї може здатися дещо заниженою, для Rolls-Royce прагнення підкорення швидкостей ніколи пріоритетом не було, адже вони завжди зосереджували свою увагу на розкоші. І в цьому плані Phantom II виявився настільки успішною моделлю, що її шикарним виглядом захоплюються і сьогодні.

4. Mercedes 540K Spezial-Roadsters

Культовою цю модель робить не тільки той факт, що вони виготовлялися виключно на замовлення, а й наявність окремого заводу, який працював виключно на їхнє виробництво. Автомобілі Mercedes 540K Spezial-Roadsters і сьогодні вражають ретро-любителів своїми широкими крилами, вражаюче довгими капотами, високими ґратами V-подібної форми, а також плавними, але загостреними хвостами. Все це швидко зробило модель суперпопулярною машиною німецького автомобільного ринку.

5. Mercedes SSK

Цю модель вважають однією з найбільш невловимих, так як її дуже важко знайти, а тому і надзвичайно дорогим старовинним автомобілем на планеті. Свою світову популярність Мерседес SSK отримав після того, як його обрали для участі у перегонах на початку минулого століття. 710 Trossi Roadster отримала назву на честь свого першого власника, графа Карло Троссі, який надалі ще й обійняв посаду президента гоночної команди Scuderia Ferrari. Крім того, літера «К» (Компресор) у назві вказує на використання в машині двигуна з наддувом, який, володіючи об’ємом 6,9 літрів, дозволяв її видавати немислимі на той час 300 кінських сил.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти