Водіям пояснили, як визначити автомобіль зі скрученим пробігом

Розпізнати машину зі скрученим пробігом можна по-різному. Насамперед, необхідно звертати увагу на загальний стан салону авто, а також цифри на панелі приладів, які можуть смикатися і западати. Про це розповіли автомобільні експерти.

Існує досить багато способів визначення скручування пробігу. Перший, який працює на механічному одометрі, це придивлятися до цифр на приладі. Коли було якесь втручання людини, вони починають перекручуватися у зворотний бік. Тобто, якщо поспостерігати за свідченнями на одометрі, які коректували, можна побачити нерівності, цифри стоять не по одній лінії, а часом взагалі можуть западати», — розповів експерт.

Якщо одометр у автомобіля електронний, визначити стороннє втручання можна лише за допомогою спецобладнання. Для цього, за словами експерта, необхідно звертатися до фахівців-автопідбирачів або сторонніх перевірених сервісів, які здатні точно визначити, скручували пробіг чи ні.

Крім того, важливо уважно оглянути транспортний засіб візуально, одночасно зіставляючи його фактичний стан із актуальними цифрами на одометрі. Наприклад, якщо пробіг зовсім невеликий, а педаль газу, кермо і важіль перемикання передач вже затерті, то потрібно в обов’язковому порядку вдатися до додаткових перевірок одометра, радить фахівець.

Також експерт зазначив, що найчастіше вживані авто продають і купують за допомогою великих онлайн-платформ, де, як правило, пропонують вивчити історію машини, де знаходять інформацію про те, скільки разів автомобіль був в аварії, які показники та характеристики вносилися до мережі раніше і так далі.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти