Водіям назвали три ознаки несправних гальм в автомобілі

Скрипи, зменшення рівня гальмівної рідини, а також збільшення ходу педалі гальма говорять про необхідність ремонту гальмівної системи. Про це розповів автомобільний експерт.

«Коли починають зношуватися гальмівні колодки та диски, трохи знижується ефективність гальмування. Крім того, може з’явитися биття на гальмівній педалі. Про це свідчать скрипи та свист», — зазначив експерт.

Якщо на панелі приладів машини починає блимати контрольна лампа несправності гальмівної системи, багато водіїв просто доливають в бачок гальмівну рідину. При цьому ця ознака також може говорити і про те, що гальмівні колодки зникли до мінімуму, додав експерт. Відведення авто в бік при гальмуванні може повідомляти про несправність супорта, а також закисання поршнів у робочих циліндрах, зазначив експерт.

Він розповів, що течь гальмівної рідини можна побачити лише в хорошу суху погоду, коли після стоянки машини поряд із колесом на асфальті утворюється калюжка. Якщо людина їздить автомобілем щодня, то вона швидше помітить зміну відчуттів при натисканні на педаль гальма, підсумував експерт.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти