Назвали топ-5 недорогих автомобілів для водіїв-початківців

Німецьке видання Autoscout24 склало список вживаних автомобілів, які реально придбати всього за 5 тис. євро.

У середньому нові машини на німецькому авторинку зараз коштують понад 42 тис. євро, що для автомобілістів-початківців може здатися занадто дорогим. І експерти Autoscout24 вирішили навести приклади найкращих вживаних моделей авто, за які продавці просять лише 5 тис. євро.

Критеріями наведеного нижче списку були дешевизна обслуговування, максимальна економічність, а також високий рівень безпеки машини та загальна надійність.

1. Peugeot 207

У ціновому сегменті до 5 тис. євро саме маленький «француз» виявився найпопулярнішою пропозицією на ринку. Щоправда, це авто важко назвати бездоганним: перед покупкою фахівці рекомендують проінспектувати гальма, електрику, а також вивчити двигун на течію масла. Маючи 4 тис. 924 євро, реально купити хетчбек із середнім пробігом 125 тис. км та віком приблизно 13 років.

2. Mercedes A-Class

Як запевняють експерти, у цієї моделі навіть великий пробіг не повинен стати на заваді придбання, якщо колишній власник стежив за своєю машиною. Цю модель хвалять за високу якість, просторий інтер’єр та багату базову версію. Так, 15-річні хетчбеки продають за 4 тис. 679 євро, а середній пробіг виставлених на продаж екземплярів складає 132 тис. км.

3. Volvo V50

Даний універсал шведської компанії відрізняється абсолютною надійністю, привабливою стилістикою, містким салоном та багатим набором двигунів. За середньою ціною 4 тис. 969 євро продаються 15-річні машини, щоправда, їх пробіг становить 213 тис. км. З мінусів відзначаються лише лампочки покажчиків повороту, що швидко перегорають.

4. Opel Agila

Цьому Opel вартістю 4 тис. 116 євро віддають перевагу найчастіше людям похилого віку, тому є можливість придбати дійсно доглянутий варіант. Технічно автомобіль міцний, але експерти попереджають: у машин потрібно перевірити підвіску, а також оглянути двигун на предмет течії масла. Зате середній пробіг — лише 105 тис. км, і це в авто віком 15 років.

5. Audi A2

Ця модель Audi має все, щоб незабаром стати класикою: невеликий тираж, цікавий дизайн кузова і висока якість. Стати власником найпрогресивнішого субкомпакту свого часу можна за 4 тис. 907 євро, отримавши автомобіль із середнім пробігом 185 тис. км, якому правда, буде приблизно 20 років. Ретельної діагностики під час огляду, найімовірніше, вимагатиме ходова частина машини.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти