Водіям пояснили, як правильно і наскільки часто треба міняти свічки запалювання

Як правильно міняти свічки у машині, водіям розповів автомобільний експерт.

Заміну свічок експерт рекомендує робити згідно з регламентом виробника і, звичайно, спираючись на різновиди таких свічок. Для цього необхідно вставити ключ свічки і вивернути свічку. Головне, щоб у свічковому колодязі не залишалося кільце ущільнювача, яке повинно бути на цоколі свічки. Якщо нікелеві свічки мають ресурс до 20 тис. км., то іридієві легко можуть «прожити» до 100 тис. км.: це приблизно 5 років експлуатації.

Важливо враховувати, що на експлуатаційні параметри та термін служби свічок впливають такі фактори: стан двигуна, манера керування, а також якість палива. Водіям радять перевірити свічки при кожному ТО. Це дозволить підтримувати правильну роботу силового агрегату та уникнути серйозного ремонту.

Станом свічки можна багато визначити: як про стан самого мотора (чи є витрата масла), так і про стан всієї системи живлення. Діагностика дасть можливість своєчасно провести обслуговування та уникнути дорогого ремонту машини.

Демонтувати свічки запалювання можна як на прогрітому, так і холодному силовому агрегаті. Немає температурних рекомендацій в жодного виробника. При заміні свічок необхідно дотримуватись рекомендованого виробником моменту затягування. Дотримання цього моменту затягування можливе лише із застосуванням спеціального інструменту: динамометричного ключа. При цьому недотримання моменту затягування, як правило, може призвести до пошкодження свічки та зменшення її терміну служби. Також це може спричинити пошкодження елементів системи запалення та навіть значного пошкодження двигуна.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти