Назвали найнезвичайніші водійські лайфхаки

Серед автомобілістів вистачає людей, які не проґавлять можливості дати комусь пораду, але якщо одні рекомендації виявляються корисними, то інші можуть остаточно зламати автомобіль.

Найнезвичайніші автомобільні лайфхаки, які можна прочитати в інтернеті

Досвідчені водії воліють вирішувати проблеми, що виникають з автомобілем, дешево і сердито, не звертаючись в автосервіс. Поради запеклих автомобілістів можуть допомогти новачкам, які здобули в автошколах базові знання і лише починають набиратися практичного досвіду.

Досвідчені водії зазначають, що звичайний санітарний гель може розтопити сніг та лід. Достатньо впорснути невелику кількість засобу на замок і почекати. Так, алкоголь, який міститься в ньому, змусить кригу розтанути.

Якщо натягнути на щітки склоочисників носок, то вони не замерзнуть і не прилипнуть до лобового скла. Порадою можна скористатися при паркуванні машини на ніч. Так «двірники» можна вберегти від снігу та льоду взимку. Також народні умільці радять плеснути рідину для миття посуду в бачок омивача, щоб склоочисники працювали краще.

До речі, схожим «шкарпетковим» способом, автомобілістам пропонують подбати про бічні дзеркала. Тільки потрібно ввечері на них надіти пластикові пакетики із зіпером.

Крім того, народні умільці радять боротися з корозією за допомогою безбарвного лаку для нігтів, покриваючи уражені ділянки.

Що стосується неприємних запахів усередині автомобіля, то їх можна позбутися, залишивши на ніч в салоні таблетки активованого вугілля.

Також пневматичний вантуз у руках досвідченого автомобіліста здатний «творити чудеса». Якщо дефект кузова з’явився на облицювання автомобіля, де метал досить пружний і відсутня пластична деформація, то є шанс усунути його підручними засобами, причому ще й без пошкодження покриття. До речі, стане в нагоді і звичайний сантехнічний вантуз.

Вм’ятину варто промити для початку, насухо протерти, а потім полити її окропом, щоб метал став податливішим. Після цього вже застосовують вантуз, витягуючи вм’ятину, причому починають із периферії, поступово рухаючись до центру.

У Японії водії закривають колеса машин дощечками. Таким чином вони рятують їх від бродячих собак, що пересуваються містом і помічають територію.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти