Водіям дали декілька порад щодо зміни зимової гуми на літню

Прийнято міняти зимові автопокришки на літні, коли середньодобова температура піднімається вище за 7 градусів за Цельсієм. Однак тут є нюанси, розповідають автомобільні експерти.

Справа в тому, що навесні, зазначив експерт, часто-густо відбуваються значні коливання температур. Так, після теплого тижня можуть статися заморозки із значними снігопадами. В результаті автомобіліст, який повірив у настання весни та змінив зимові покришки на літні, може опинитися у дуже небезпечній ситуації.

Березень цього року теплий, але це тепло досить оманливе, оскільки ще можливі заморозки. Тому рішення про зміну зимових шин краще ухвалювати, орієнтуючись на довгостроковий прогноз погоди. Експерт вважає, що кращим варіантом буде запланувати перехід на літню гуму в першій половині квітня.

Звичайно, через те, що зимові покришки набагато м’якші за літні, вони й зношуються активніше. Особливо якщо водій продовжує їх використовувати, незважаючи на те, що на вулиці тепло, а під колесами знаходиться асфальт. Тож автомобілісту потрібно розумно розрахувати момент переходу із зими на літо, щоб уникнути фінансових витрат і не зіткнутися з небезпекою втрати контролю над машиною, сказав автоексперт.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти