Назвали способи дізнатися реальний пробіг авто при покупці на вторинному ринку

Кількість продажів автомобілів на вторинному ринку зростає, як і кількість шахрайських схем. Несумлінні продавці намагаються продати проблемні машини за завищеними цінами. Найпоширенішим методом обману є коригування показань одометра. Автомобільні експерти розповіли, як розпізнати реальний пробіг автомобіля та не потрапити на вудку шахраїв.

Перший метод визначити реальний пробіг автомобіля – це скористатися електронними базами даних, де зібрано інформацію з різних джерел. На сьогодні таких сервісів досить багато. Тим часом не завжди навіть докладніші бази даних можуть бути достовірними, тому що не всі машини експлуатуються з урахуванням проходження планових ТО, і позначки про пробіг не потрапляють у них. У цьому випадку на скручений пробіг вкажуть інші ознаки, про які ми розповімо нижче.

Так, кількість сколів, потертостей та подряпин прямо пропорційно числу пройдених машиною кілометрів. Особливо їх багато на капоті, передньому бампері та на порогах. На справжній пробіг підкаже і салон автомобіля. Зазвичай після 150 тисяч кілометрів пробігу починають стиратися тканинні сидіння. Вони вицвітають і втрачають форму. Потертості також з’являються на підлокітниках, кермовому колесі та різних кнопках. Салони з так званої екошкіри служать приблизно по 100 тисяч км пробігу, після чого штучне покриття тріскається на місцях перегинів.

Великий пробіг видають потертості чи навіть дірки у килимках на підлозі. Зазвичай штатні килимки служать по 100-120 тисяч кілометрів. У водіїв-жінок вони служать удвічі менше, тому що довгі кабуки з набійками сильно шкодять килимкам. Крім того, особливо добре пробіг визначається за педалями. Зазвичай вони служать по 300 тисяч кілометрів пробігу, після чого їх гумові накладки стираються до металевої основи. На автомобілях з пробігом близько 100 тисяч кілометрів знос педалей має бути мінімальним.

Реальний пробіг можна визначити і за станом гальмівних дисків, які при акуратному керуванні можуть ходити приблизно по 150 тисяч кілометрів і до цього часу отримують помітне вироблення на робочих поверхнях. Якщо на машині стоять нові гальмівні диски, то їх замінили через їх сильний знос.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти