Кожен водій повинен їх знати: 5 правил безпечної їзди

Після отримання водійського посвідчення всі водії новачки вважають, що вони вміють дуже гарно їздити, але на практиці це не зовсім так і вміння приходить з досвідом. Експерти зібрали декілька порад для водіїв-початківців, які знизять ризик потрапляння в ДТП. Тим більше, що дорожньо-транспортна пригода може статися як з вини самого водія, так і з вини іншого учасника дорожнього руху, інформує “Апостроф”.

Автомобільні експерти виділили п’ять основних правил, яких варто дотримуватись.

1. Тримайте дистанцію

Не тільки під час руху, але й стоячи в заторі не треба під’їжджати близько до автомобіля, що попереду. Скорочення дистанції, рано чи пізно може призвести до того, що не вистачить відстані для маневру або гальмівний шлях буде надто довгим.

2. Уникайте дивних водіїв

Якщо під час руху ви помітили, що якийсь з водіїв поводиться дивно, краще пропустіть його вперед.

3. Зважайте на небезпеку з боку пішоходів

Побачивши пішохідний перехід завчасно зменшуйте швидкість, особливо якщо тротуар закривають інші транспортні засоби. Так як хтось із пішоходів може раптово вискочити на проїжджу частину.

4. Акуратно повертайте ліворуч

Збираючись повернути ліворуч, потрібно враховувати можливу небезпеку. “Лихачі”, які неправильно розібралися в дорожній ситуації і не звернули увагу на поворотник, можуть спробувати обігнати автомобіль, що рухається на малій швидкості. Це збільшує ризик зіткнення.

5. Не намагайтеся “проскочити” на жовте світло

Від звички “проскакувати” на миготливе зелене чи жовте світло краще відмовитись. Це убереже вас від неприємних ситуацій.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти