Назвали шкідливі звички водіїв, які сильно шкодять автомобілю

На стан автомобіля можуть впливати не лише його пробіг та характер використання, а й звички його власника. Багато які з них, у тому числі куріння, здатне призвести до передчасного зношування не тільки інтер’єру, а й цілих вузлів машини, розповів автомобільний експерт.

Він наголосив, що куріння не лише шкодить здоров’ю, а й погіршує стан салону машини. Від куріння буде погана видимість, оскільки на склі з’являється сильна плівка.

Є й інші звички, які збільшують знос авто. Одна з них стосується тих, хто на машинах із МКПП вичавлює зчеплення на зупинках. Така їзда знижує ресурс вузла, попередив фахівець. Схожим чином можна вивести з ладу і «автомат», тільки в цьому випадку, додав експерт, це відбувається шляхом навмисного включення режиму «паркінг» на кожному світлофорі.

Ще одна шкідлива звичка – не користуватися «ручником». На автомобілях з АКПП стоянка на ухилі без ручного гальма підвищує навантаження на деякі деталі трансмісії та скорочує її термін служби.

Насамкінець експерт розвіяв міф про те, що регулярні заправки машини з практично порожнім баком зношують паливний насос. Насправді ж це не правда, і взагалі паливний насос – це один із найнадійніших вузлів машини, який майже неможливо вивести з ладу.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти