Водіям розповіли, як правильно зберігати автомобільні шини

Кожного сезону водії змінюють зимові шини на літні і навпаки. Але далеко не всі знають, як треба їх правильно зберігати, що може призвести до необхідності більш частої заміни та витрат чималої кількості грошей.

Про те як правильно зберігати шини, розповіли в виданні “Апостроф”.

Якщо неправильно зберігати гуму, це може призвести до пошкодження матеріалу та неможливості його подальшого використання.

Правильне місце

Зберігати шини треба з дотриманням певних умов, щоб уникнути негативного впливу на якість матеріалу. Автомобільні експерти рекомендують не допускати температури вище 25 градусів і не менше +10 градусів. Також, приміщення, де зберігаються покришки, має бути захищеним від прямих сонячних променів. Вологість повітря також відіграє роль у збереженні якості шин і має бути на прийнятному рівні.

Правильне положення

Якщо ви зберігаєте шини на дисках, тоді їх не можна класти горизонтально, оскільки це може призвести до деформації матеріалу. Шини з дисками можна підвішувати чи ставити вертикально. Якщо ваші шини без дисків, то не рекомендується зберігати їх горизонтально, оскільки це може пошкодити гуму. Підвішування шин – це теж не найкращий варіант. Найкращим рішенням буде вертикальна установка на рівній поверхні.

Відмова від використання пакетів

Не треба використовувати поліетиленові пакети для зберігання покришок. Якщо шини знаходяться в мішку, який не пропускає повітря, це може призвести до появи вологи всередині. А це, в свою чергу, може негативно вплинути на стан шин. Якщо вам треба захистити гуму, експерти рекомендують використовувати чохли для шин. Вони виготовлені з матеріалу, який дозволяє повітря вільно циркулювати, але водночас захищає гуму від забруднень.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти