Краще їх позбутися: вісім звичок водіїв, які “вбивають” автомобіль

Автомобільні експерти розповіли про звички водіїв, яких варто уникати, щоб автомобіль був справним і служив довго, інформує видання “Апостроф”.

Популярні звички водіїв, які призводять до швидкого зношування автомобіля:

1. Опиратися рукою на важіль коробки

Здавалося б в цьому немає нічого поганого, але від такого не дуже значного, але регулярного навантаження погіршується перемикання передач.

2. Постійно заправлятись, коли бак майже порожній.

Під час простою автомобіля в баку накопичуються механічні домішки. Осад з дна потрапляє в паливний насос, завдаючи шкоди йому і фільтрам. Тому в зимову пору року треба залишати щонайменше половину бака палива, щоб не утворювалося багато конденсату. Вода в баку взимку може стати причиною як його деформації, так і інших неприємностей.

3. Часто пригальмовувати

Всіх нас вчать рухатися зі швидкістю потоку та дотримуватися дистанції до автомобіля, що рухається попереду. Але варто знати, що постійне підгальмовування швидко зношує гальмівні колодки та диски. Також не треба забувати стежити за рівнем гальмівної рідини.

4. Ігнорувати незвичайні звуки

В автомобілі найменший скрип чи незвичайний шум можуть сказати про несправність. Тому якщо почули дивний звук, треба провести діагностику та встановити їх причину.

5. Не користуватися ручним гальмом

У автомобіля на “автоматі”, який залишають на схилах, все навантаження отримує замок шестерні вихідного валу коробки. Паркуючись на гірці, ногою потрібно утримувати педаль гальма, потім перевести коробку в режим паркування, підняти ручник і тільки тоді плавно відпустити педаль гальма.

6. Витискати високі обороти на непрогрітому двигуні

Експерти вважають, що більшість сучасних моторів не потребують прогріву. Однак важливо стежити за тим, щоб поки стрілка не підніметься до робочої температури, не витискати більше 2 000 оборотів.

7. Постійно тримати ногу на гальмах на схилах

Деякі водії роблять так, щоб встигнути загальмувати у потрібний момент. Але це призводить до перегрівання в гальмівній системі та зносу гальмівних колодок та дисків.

8. Не оглядати машину перед та після поїздки

Автовикрадачі навчилися відкривати машину за допомогою монети. Її вставляють у дверну ручку з боку пасажира, тому що водії рідко звертають на неї увагу. Коли водій закриває машину, брелок спрацьовує, але центральний замок не блокується і автомобіль залишається відкритим, стаючи легкою здобиччю.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти