Водіям розповіли, як правильно обігнати авто на дорозі

Автомобільні експерти зібрали декілька порад для водіїв-початківців, в яких розповіли як потрібно діяти в екстремальних ситуаціях під час обгону інших автомобілів, інформує видання “Апостроф”.

За словами експертів, обгін іншого транспорту та виїзд на зустрічну смугу є доволі ризикованим маневром. Якщо бути недостатньо уважним, то є велика загроза потрапляння у ДТП.

Правила безпечного обгону

1. Повернення у свій ряд

Виконуючи обгін треба зрозуміти, чи є можливість з’їхати із зустрічної смуги. У разі, якщо за автомобілем, що обганяється, немає інших ТЗ, тоді потрібно знизити швидкість і повернутися на свою смугу.

2. Увімкнення світлотехніки

В ситуації коли водію не вдалося повернутися до своєї смуги, щоб інші водії це зрозуміли, треба увімкнути миготіння фар. Досвідчені водії зрозуміють, що вам потрібен простір і постараються “звільнити місце”, заїхавши на узбіччя, щоб з’явилася можливість розминутися.

3. Уникнення небезпечних дій

Фахівці не радять робити різкий поворот ліворуч, адже цілком можливо, що водій зустрічного автомобіля теж спробує наблизитися до узбіччя. У такому разі є високий ризик зіткнення. Не потрібно також різко гальмувати, адже це теж не зменшить ймовірність ДТП. Те саме стосується і руху заднім ходом.

Краще не потрапляти до екстремальні ситуації, тобто не намагатися здійснювати обгін, якщо є найменші сумніви щодо безпеки.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти