Основні слабкі місця китайських автомобілів із пробігом, через що їх потрібно брати з обережністю

В основному вибір автомобілів з Китаю представлений віковими моделями з пробігом, деякі з яких до того ж більше не випускаються. Тому експерти радять підходити до їхньої купівлі з певною обережністю.

Основні проблеми китайських авто

У китайських машинах, як і в європейських чи американських, є свої характерні «болячки», що передаються від одного покоління до іншого. Чому вони не усуваються – розмова особлива. Але потрібно обов’язково враховувати факт, що в автомобілях із Піднебесної є свої слабкі місця.

Характерні недоліки:

1. Корозія. Швидке іржавіння пояснюється невеликою товщиною металу та лакофарбовим покриттям невисокої якості. Без додаткової обробки автомобіль покривається корозією загалом за 3-4 роки. Досвідчені водії радять відразу ж покривати антикором днище та ніші кузова, а в процесі експлуатації періодично оновлювати шар. Інакше «рижики» з’являтимуться після кожного миття.

2. Проблеми активної та пасивної безпеки. За результатами краш-тестів, «китайці» майже завжди поступаються європейським моделям. Тому перед покупкою рекомендується глибше вивчити властивості марки, яку обрали.

3. Слабка електроніка. Виявлення причин неполадок займає багато часу, а ремонт коштує великих грошей. Проблеми з електронікою трапляються навіть у автомобілях високої цінової категорії. Знайти джерело проблем буває дуже непросто, але ремонт зазвичай нескладний.

4. Несправності ДВЗ. Фахівці багато в чому пов’язують виникнення пошкоджень із недостатньою адаптацією автомобілів до наших доріг та вразливістю до неякісного палива.

Окрім цього, звертати увагу варто на кількість колишніх власників автомобіля. Як правило, чим більше, тим гірше стан машини, тому віддавати перевагу краще моделям, у яких був один власник. Тоді більше шансів, що машина правильно експлуатувалася та своєчасно ремонтувалася.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти