Помилка Check Engine: як “скинути” один із найбільш дратівливих водіїв індикаторів

Індикатор Check Engine знаходиться на приладовій панелі авто, якщо вона спрацьовує, це означає, що ДВЗ автомобіля працює не нормально. Але при цьому цей значок не означає, що водій повинен припинити рух.

Фахівці видання “Апостроф” розповіли про те, яким чином можна позбутися цього дратівливого індикатора.

В першу чергу варто пам’ятати, що ігнорувати значок Check Engine, який спалахнув на панелі, не можна. Але в ситуації, коли ви впевнені в тому, що з машиною все добре, то потрібно знати, як його прибрати з приладової панелі.

В разі коли після загоряння Check Engine автомобіль продовжує рух як ні в чому не бувало, можливо, стався короткочасний збій, і тоді тривожний індикатор краще відключити з таких причин:

– палаючий Check Engine відволікає водія від дороги;

– ввімкнувшись випадково, індикатор вже не просигналізує про появу справді серйозної проблеми.

Що треба робити далі?

Потрібно декілька разів вимкнути і знову ввімкнути двигун. Якщо індикатор пропаде і знову не з’явиться, значить, переживати не потрібно.

Якщо перший варіант не спрацював, потрібно від’єднати мінусову клему акумулятора приблизно на 15 хвилин. Спосіб перевірки той самий, що й у першому випадку, але потрібно буде вводити код активації мультимедіа.

Також можна самостійно провести діагностику за допомогою портативного сканера ELM 327, що вставляється в роз’єм OBD II, і встановленого на смартфон або інший гаджет програми.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти