Автовикрадачі виявили в сучасних автомобілях незвичайну вразливість

Не дивлячись на те, що сучасні автомобілі мають комплексний і досить складний захист, у деяких авто є окремі вразливі блоки.

У сучасних автомобілів дротів стало суттєво менше і це заслуга появи так званої CAN-шини. Дана проводка є своєрідною “нервовою системою автомобіля”, за якою між собою обмінюються інформацією практично всі блоки машини. Тому, в разі доступа автовикрадача хоч до одного незахищеного блоку, який має доступ до CAN-шини, автомобіль вже можна вважати викраденим, зазначають експерти.

На просторах даркнета досить часто продають пристрої, які зовні нагадують бездротові колонки JBL, але при підключенні до CAN-шини машини “колонка” створює імітацію автомобільного ключа, що дозволяє завести машину без будь-яких проблем і виїхати на ньому. Але найсумніше в цій ситуації, що це проблема не конкретної марки чи моделі, а проблема всієї автомобільної галузі в цілому.

Зазвичай, на сучасних автомобілях злочинці намагаються отримати доступ до CAN-шини біля роз’єму фари, для чого потрібно лише зняти кілька декоративних елементів. Необхідність підключення CAN-шини у фарах у сучасних машинах пояснюється тим, що більшість сучасних фар керуються на основі великої кількості інформації.

Поки ще автомобільні виробники та фахівці з кібербезпеки не вигадали надійного способу захисту, який забезпечить 100% безпеку автомобіля. Тому на сьогоднішній день, найнадійнішим способом зберегти новий автомобіль є встановлення додаткових систем безпеки, як механічних, так і електронних, а також паркування машини тільки в паркінгах, що охороняються.

Джерело auto.bigmir.net
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти