Стук в колесі при їзді по ямках: у чому може бути причина

Автомобільні експерти розповіли, чому під час руху нерівною дорогою автомобіль видає дзвінке металеве брязкання та пояснили з чим це пов’язано, інформує видання “Апостроф”.

Майже кожен автомобіліст за час свого водіння неодноразово звертав увагу на те, що при проїзді через ями або під час руху нерівною дорогою машина може видавати дзвінке металеве брязкання, чимось схоже на звуки дитячого брязкальця.

Причина цього звуку – вихід з ладу одного з амортизаторів, через що його внутрішні елементи б’ються зсередини об порожню склянку.

Водій може з’ясувати, з яким саме амортизатором виникла проблема. Потрібно проїхати колесом по ямах – яке колесо “брязкало” під час руху, у того і вийшов з ладу амортизатор.

Крім того, можна це з’ясувати, натиснувши на кут капота/багажника. Справа у тому, що при натисканні машина йде спочатку вниз, потім нагору, просідає в середнє становище і завмирає. Якщо під час процедури ви зафіксували два чи більше розхитувань – амортизатор своє вже відпрацював.

Експерти зазначають, що ці деталі все одно треба змінювати комплексно, щоб поведінка всіх коліс була однаковою. Заміну амортизатора варто довірити спеціалістам на СТО, однак безпечно доїхати до будинку таке пошкодження не завадить.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти