Водіям розповіли, чому не можна змішувати різні олії у двигуні

Змішування різних видів автомасел може призвести до поломки силового агрегату та його подальшого дорогого ремонту. Про це розповів автомобільний експерт. За його словами, змішувати різні олії можна лише у виняткових випадках.

Він уточнив, що головна небезпека при змішуванні олій – хімічна реакція між присадками. Синтетичну та мінеральну олію змішують у крайніх випадках, коли немає вибору. Серед небажаних реакцій — випадання осаду та спінювання, але воно відбувається не миттєво. Все це спричиняє поступову втрату компресії та потужності, а згодом і дорогий ремонт силової установки.

Експерт вважає, що можливі різні ситуації, коли водієві доводиться змішувати різні моторні олії. Наприклад, потрібно терміново долити масло під час падіння його під час тривалої подорожі. Можна долити нерідне масло і дістатися місця ремонту. Але на станції все ж таки слід зробити повну заміну масла і фільтрів.

Знову поміняти масло потрібно вдвічі раніше звичайного терміну. Тільки в цьому випадку можна бути спокійним за властивості олії, залитої в ДВЗ вашого транспортного засобу, наголосив експерт.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти