Назвали топ-7 недорогих вживаних авто, що вимагають найменше вкладень після покупки

Вибираючи старий автомобіль на вторинному ринку, багато автолюбителів керуються параметрами силових агрегатів, комплектаціями, зовнішніми властивостями та іншими конфігураціями. Однак найбільш вимогливі споживачі розглядають ще такий момент, як вартість обслуговування авто після придбання. Адже якщо машина почне сипатися за кілька місяців експлуатації, це призведе до колосальних витрат. Які моделі можна купити за доступною ціною, не жертвуючи при цьому їх надійністю та стійкістю до поломок?

За якими критеріями оцінюється вартість обслуговування автомобіля

Буде несправедливо вважати, що витрати на обслуговування авто зводяться лише до відвідувань автомайстерень для заміни витратних матеріалів та комплектуючих. На практиці, найдоступніші в експлуатації машини мають ряд інших відмінних якостей, що дозволяють їм зайняти свої місця в цьому рейтингу:

– Вартість запчастин та розхідників. Якщо йдеться про рідкісний екземпляр, який зустрічається в обмеженому тиражі, то знайти всі розхідники та деталі буде вкрай непросто. Відповідно вартість таких товарів може бути дуже високою.

– Витрати на технічне обслуговування. До комплексу робіт з технічного обслуговування входить діагностика та заміна витратних матеріалів.

– Оформлення страхового полісу. Це дуже важливий пункт витрат, адже щороку потрібно оформляти автоцивылку. А якщо йдеться про повний пакет КАСКО, то ціна страховки суттєво зросте.

– Потужність та обсяг силового агрегату. У цій добірці відсутні екземпляри з найпотужнішими та об’ємними двигунами. Адже це впливає на споживання палива та інші супутні витрати.

Ще слід зазначити такий пункт, як вік авто. Купувати машину старше 10 років дуже невигідно. Адже зазвичай до такого часу розкриваються всі приховані недоліки, а необхідність ремонту частішає.

Взагалі, вибрати машину з пробігом – завдання не з простих, тим більше якщо акцент ставиться на дешевизну ремонту та обслуговування.

Щоб автомобіль менше піддавався поломкам, він повинен мати максимально просте конструктивне виконання. Так, рекомендується розглядати екземпляри з пружною балкою, а не з підвіскою багатоважеля ззаду. Справа в тому, що такі конструкції виходять з ладу набагато рідше, оскільки там банально нема чому ламатися.

1. Kia Rio

2. Renault Logan

3. Ford Focus

4. Volkswagen Polo

5. Skoda Rapid 1,6

6. Toyota Prius

7. Chery Tiggo 4

Щодо моделей з приводом на всі колеса і більш об’ємними двигунами, то вони коштують дорожче, а вартість обслуговування в 1,5 рази вища. Однак, вибираючи цю машину, потрібно бути готовим до дешевих оздоблювальних матеріалів, а також її примхливості до якості палива.

Вищеперелічені моделі також можуть похвалитися продуманим компонуванням підкапотного простору, що полегшує доступ до внутрішніх вузлів та агрегатів. Відповідно, обслуговування машини вимагає менших витрат часу та зусиль, тому обходиться на порядок дешевше.

Тому навіть якщо вам доведеться звернутися за допомогою в автомайстерню, ви не переплачуватимете за зайві роботи – наприклад, демонтаж системи впуску для отримання доступу до свічок.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти