Водіям розповіли, як правильно мити машину на мийці самообслуговування

Автомобільний експерт пояснив, як правильно мити автомобіль на мийці самообслуговування і при цьому не пошкодити лакофарбове покриття транспортного засобу.

При самостійному митті машини є ризик пошкодити лакофарбове покриття, а також гумові та пластикові елементи, якщо дуже близько піднести сопло апарата високого тиску до транспортного засобу.

Крім того, не слід терти бруд губками, ганчірками, а також щітками. Через це з’являються механічні пошкодження лакофарбового покриття (подряпини, затирання тощо). Краще використовувати для цього спеціальну хімію, вона є на мийках самообслуговування.

Загалом, якщо розповідати про процес самостійного миття машини, то насамперед автомобіль необхідно обробити водою, збити бруд. Далі — покрити кузов авто піною, що роз’їдає дорожній бруд, і залишити так на кілька хвилин. Потім знову пройтися водою по кузову машини.

Експерт нагадує, що не слід направляти пістолет у підкапотний простір машини. Зайва старанність – це ризик того, що залиють водою свічки та електронні компоненти. Також заздалегідь слід перевірити, чи щільно закриті усі автомобільні вікна, щоб вода не потрапила до салону ТЗ

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти