Назвали найекономічніші моделі автомобілів у світі

Обираючи собі машину, багато хто хоче, щоб вона була не тільки надійною, а й економічною – споживала мінімальну кількість палива та більше проїжджала на одному баку. Саме такі автомобілі за результатами власного дослідження назвали в німецькому виданні Auto Bild.

Експерти журналу Auto Bild щорічно тестують близько 300 машин. Щоб виявити їх реальну витрату палива, вони долають по 155 «тестових» км, з яких 61 км проходить путівцями, 40 км — містом, а також 54 км — трасою. Водій, своєю чергою, імітує під час тестів різні режими руху, у тому числі їзду на граничних для авто швидкостях.

У класі “субкомпактних автомобілів” найекономічнішою виявилася чеська модель Skoda Citigo з 1,0-літровим 60-сильним бензиновим мотором, який за “паспортом” витрачає 4,1 літра, а насправді – 4,4 літра палива на 100 км шляху.

Серед «компактних автомобілів» найкращим у цьому відношенні був визнаний Renault Clio Grand Tour Energy dCi 90 Start & Stop Luxe із 90-сильним дизельним агрегатом. Його «паспортна» витрата палива склала 3,6 літра на 100 км шляху, а реальна — на 0,7 літра більше.

Серед «міських автомобілів» найекономічнішим виявився плагін-гібридний варіант Toyota Prius із силовим агрегатом потужністю 136 к.с. За інформацією виробника, такий автомобіль “їсть” 2,1 літра на 100 км шляху, а насправді – на 1,6 літра палива більше.

У «середньому класі», «верхньому середньому» та «вищому» найнижча витрата палива за результатами тестів продемонстрували дизельні «німці»: 163-сильна BMW 320d Efficient Dynamic Edition (4,1 літра – за «паспортом», 4,6 літра палива – в реальності), 190-сильна Audi A6 2.0 TDI ultra S tronic (4,2 літра – за «паспортом», 5,4 літра палива — насправді) і 218-сильна Audi A7 3.0 TDI ultra S tronic, яка за «паспортом» витрачає 4,7 літра палива, а в реальних умовах — 6,7 літра дизельного палива на кожні 100 км.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти