Назвали несподівані та корисні фішки iPhone для водіїв

До сучасного автомобіля без проблем можна підключити смартфон і функціонал телефону та машини відмінно доповнюватимуть один одного. Але треба розуміти, що можливості телефонів на операційній системі Android та iPhone трохи відрізняються. В виданні Аuto.bigmir розповіли про цікаві фішки та особливості iPhone, які можуть стати в пригоді водіям.

Журналісти зазначили, що однією з базових та головних опцій iPhone у контексті машин – це підключення до мультимедійної системи через Apple CarPlay. Дана система підтримує моделі смартфона починаючи з iPhone 5. Які переваги надає підключення за допомогою Apple CarPlay, якщо порівняти зі звичайним підключенням через Bluetooth?

Основні переваги:

– можливість користуватись навігатором на телефоні;

– керування функціоналом смартфона/автомобіля за допомогою голосу;

Також не потрібно забувати про такі базові функції, як можливість прослуховування музики зі смартфону та можливість набрати потрібний номер не торкаючись телефону за допомогою кнопок на кермі.

А от з не самих очевидних функцій, iPhone і деякі смарт-годинники від компанії Apple можуть використовуватися як “смарт ключ”. Враховуючи рівень відповідальності, ця функція підключається через “Гаманець”. Якщо машина підтримує дану функцію, то у власника з’явиться можливість:

– дистанційного запуску двигуна з телефону;

– відкриття дверей при наближенні до машини;

– шерінг ключа до машини в онлайн-форматі.

Також з незвичайних функцій, які можуть бути корисні автовласникам, можна виділити можливість використання iPhone як відеореєстратора і як засіб для пошуку машини на парковці. Зазначимо, що в останніх версіях iPhone також з’явилася функція виклику допомоги для водія у разі ДТП.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти