Водіям розповіли, як часто треба робити розвал/сходження, навіть якщо їздиш дуже акуратно

Серед водіїв однією з найпопулярніших послуг в автосервісі є регулювання розвалу-сходження коліс. Найбільшою популярністю вона користується в період міжсезоння, коли необхідно замінити комплект зимових коліс на літній, або навпаки.

З якою періодичністю треба робити розвал-сходження коліс, якщо водій їздить акуратно розповів начальник відділу оригінального сервісу корпорації “УкрАВТО” Олександр Чаленко.

Фахівець розповів, що, навіть дуже обережні водії мають регулярно робити перевірку кутів установки коліс, адже підвіска машини є досить складною конструкцією, розрахованою на великі навантаження як при подоланні перешкод, так і при проходженні поворотів, гальмуванні, наборі швидкості тощо.

“Багато факторів мають прямий вплив на елементи підвіски через колеса. І саме вони страждають насамперед при порушенні розвал/сходження. Тому я рекомендую перевіряти кути щонайменше кожні 10-15 тис. км і 25-30 – максимум. А якщо ви потрапили у велику яму і, як кажуть, “аж підвіску пробило”, то не відкладайте візит до фахівців”, – порадив експерт.

Крім того, “балансувати” обов’язково, коли автовласник міняє колеса, поперемінно встановлюючи на одні й ті самі диски зимову та літню гуму.

“Якщо ж у вас є два повні комплекти коліс – зимових та літніх, то все залежить від обставин. Так, автовиробники рекомендують балансувати колеса після пробігу від 10 тис. до 15 тис. км. Якщо ви за сезон проїжджаєте менше, балансування робити необов’язково. Але якщо відчувається биття рульового колеса або колеса задньої осі, це може бути ознакою необхідності балансування коліс”, – підвів підсумок фахівець.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти